SLAVEN BELUPO – CELJE 3:1

24.06.2013.


SLAVEN BELUPO: Marković (od 46. Rodić), Purić (od 58. Geng), Kokalović (od 34. Pranjić, od 80. Senić), Bagarić (od 46. Maras), Melnjak (od 80. Sminderovac), Gregurina (od 58. Filipović), Batarelo (od 32. Arap, od 80. Šaban), Glavica (od 58. Rak), Matoš (od 58. Vugrinec), Posinković (od 46. Delić), Haračić (od 58. Roskam).
Trener: Ivan Katalinić.
CELJE: Kotnik, Cebara, Žitko, Krajcer, Gobec, Vrhovec, Jugović, Plesce, Srdič, Jovanović, Erenec (drugo poluvrijeme: Mujčinović, Korošec, Borenović, Gaber, Romič, Zajc, Rojc, Verbić, Bajde, Kovačec, Žurej).
Trener: Miloš Rus.
Strijelci: 1:0 – Matoš (22), 1:1 – Bajde (36), 2:1 – Arap (65), 3:1 – Vugrinec (70).
Sudac: Goričan. Pomoćnici: Lunežnik i Jovanović (svi Slovenija).
Izvješće:
Na pripremama u Zreču Slaven Belupo je odigrao svoju drugu prijateljsku utakmicu i u vrlo zanimljivoj igri svladao slovenskog prvoligaša Celje – 3:1.
Koprivničanci su svih 90 minuta kontrolirali susret, imali znatno više od igre i pokazali da su dosadašnji dio priprema obavili na najbolji način.
Farmaceute je u vodstvo doveo Matoš u 22. minuti koji se odlično snašao pred vratima Celjana nakon vrlo dobre asistencije Batarela. Igrala se 36. minuta kada se i mreža vratara Markovića “zatresla”, a pogodak je nakon loše prosudbe stopera Bagarića postigao Bajde.
U prvom dijelu susreta (39. minuta) sudac Goričan propustio je dosuditi očiti jedanaesterac za našu momčad kada je Gobec igrao rukom u svom kaznenom prostoru.
Početkom drugog poluvremena Celjani su imali prvu prigodu za pogodak, ali je Rodić sjajno reagirao i obranio udarac Verbića, da bi nekoliko minuta kasnije Žurej pogodio gredu.
Igrala se 65. minuta kada Slaven Belupo opet dolazi u vodstvo. Vugrinec je vrlo lijepo odigrao jednu povratnu loptu za našeg juniora Arapa, koji s 25 metara neobranjivo pogađa mrežu vratara Celja za 2:1.
Svega pet minuta kasnije Vugrinec postavlja i konačni rezultat 3:1 poslije jedne dobre akcije u kojoj su još sudjelovali Roskam i Rak.
Sljedeći prijateljski ogled na pripremama u Sloveniji Slaven Belupo će imati u utorak (25. lipnja) u Zavrču s istoimenim novim slovenskim prvoligašem, a utakmica će početi u 20 sati.