SLAVEN BELUPO ĆE U DRUGOM PRETKOLU EUROLIGE IGRATI SA SJEVERNIM IRCIMA

11.07.2012.


Nakon sinoćnje uzvratne utakmice prvog pretkola Eurolige između sjevernoirskog Portadowna i makedonske Škendije koja je završila pobjedom Portadowna 2:1, poznat je suparnik Slavena Belupa u drugom pretkolu
spomenutog europskog natjecanja.

Bit će to Sjeverni Irci koji su u prvom susretu u Makedoniji odigrali bez pobjednika – 0:0 i pobjeda na njihovom travnjaku donijela im je plasman u drugo pretkolo Eurolige.

Farmaceuti će se tako ogledati s Portadownom u dvije utakmice drugog pretkola od kojih će se prva igrati na koprivničkom stadionu 19. srpnja, a uzvratna 26. srpnja u Sjevernoj Irskoj.

Portadown je u jučerašnjoj utakmici nastupio u gotovo u istom sastavu kao i u Makedoniji osim što je Lecky, koji je u Kumanovu bio pričuva igrao među prvom jedanaestoricom umjesto Tomeltya.

Prvi susret u Makedoniji „snimao“ je sportski direktor našeg kluba Roman Sović koji je vrlo dobro analizirao igru Portadowna i svoja zapažanja prenio treneru Ferenčini, koji već priprema momčad za nastup protiv
Sjevernih Iraca.

Nakon uzvratne utakmice i prolaza Portadowna tehnički direktor Slavena Belupa Robert Kerovec je rekao:

–   Očekuje nas znatno dulje putovanje u Sjevernu Irsku nego što bi bilo u Makedoniju i naravno da to iziskuje i veća novčana sredstva. Sada nam predstoji organizacija prve utakmice u Koprivnici u kojoj se nadamo dobrom rezultatu za mirniji uzvrat u Portadownu i nadamo se uspješnom prolazu u treće pretkolo Eurolige – zaključio je Robert Kerovec.