SJEVERNI IRCI DOBILI "DESET KOMADA" U DVIJE UTAKMICE

27.07.2012.


Slaven Belupo je opravdao očekivanja u drugom pretkolu Eurolige pobijedivši u obje utakmice sjevernoirski Portadown s ukupnim rezultatom 10:2 (6:0,2:4).

Farmaceuti su se najbolje predstavili od hrvatskih klubova i pokazali visoku učinkovitost, jer u dva europska ogleda postići čak 10 pogodaka nije ni lako, ni jednostavno.

Uz rezultat koji i te kako ohrabruje trener Ferenčina je u obje utakmice dao prigodu svim raspoloživim snagama, posebno u Sjevernoj Irskoj gdje su prvi put nastupili mladići: Šestak, Takač i Kuprešak, te već provjereni Bunjić, Čanađija i Brlek. Svojom igrom opravdali su povjerenje koje im je ukazano i dali do znanja da su budućnost koprivničkog prvoligaša.

Posebno se to odnosi na mlade reprezentativce: Bubnjića (19), Čanađiju (18) i Brleka (18) koji su već izborili mjesto u standardnom sastavu, pokazali svu raskoš svoje darovitosti i mogućnosti koje bi farmaceutima trebale donijeti još bolje igre i rezultate.

–   Vrlo sam zadovoljan kako napreduju naši mladi igrači i siguran sam da smo njihovim uvođenjem u momčad na pravom putu. Utakmica u Sjevernoj Irskoj pokazala je da možemo računati na klupsku mladost, iako ponekad u njihovoj igri ima i pogrešaka. Najvažnije, da smo i u gostima bili bolji od Portadowna i da smo prvu europsku prepreku apsolvirali na najbolji način – kazao je trener Roy Ferenčina, te naglasio:

–   Odmah nakon susreta u Sjevernoj Irskoj okrenuli smo se domaćem prvenstvu i nedjeljnoj utakmici na koprivničkom stadionu s Istrom 1961. Tek nakon tog susreta, za nas jako važnog, razmišljat ćemo o prvom ogledu trećeg pretkola Eurolige sa španjolskim Athleticom u Bilbau – 2. kolovoza. Španjolci su jedan od najboljih europskih klubova, prošlosezonski finalisti Eurolige i za nas jako veliki izazov – zadovoljno je zaključio trener našeg kluba.

Prvi trening nakon povratka iz Sjeverne Irske nogometaši Slavena Belupa imat će danas na Gradskom stadionu s početkom u 18.30 sati kojem će prisustvovsti  svi igrači na koje Ferenčina računa u nastavku domaće i europske sezone.