SCORIA: UTAKMICA S HAJDUKOM OD NAJVEĆE JE VAŽNOSTI I ZANIMA NAS SAMO POBJEDA

25.04.2014.


U sklopu 33. prvoligaškog kola Slaven Belupo u subotu (19 sati) dočekuje splitski Hajduk, koji uz Dinamo izaziva najveću pozornost među prijateljima koprivničkog sporta.
Bit će to još jedna utakmica u kojoj će naš klub nastojati osvojiti sva tri boda kako bi mirnije dočekao samu prvenstvenu završnicu nakon što je protiv njega u prošlom kolu s Istrom neopravdano dosuđen jedanaesterac, te je umjesto tri upisao samo jedan bod.
Igrači su bili jako potišteni nakon pulskih događanja, ambijent je u svlačionici bio tužan, ali to je ostalo iza nas i sada se okrećemo našem sljedećem suparniku Hajduku. Momčad smo koja se diže što su pokazale naše posljednje utakmice i uvjerensam da će tako biti i sa Splićanima – kazao je trener Slavena Belupa Elvis Scoria i nastavio:
Nemamo izbora, igrat ćemo na pobjedu a tako će biti sve do kraja prvenstva. Učinit ćemo sve da bodovi ostanu u Koprivnici. Svi očekujemo veliku podršku naših navijača koji su se iskazali na nekoliko dosadašnjih susreta u Koprivnici i naravno na utakmici u Puli. Nedostajat će nam stoperEdson koji ima tri žuta kartona. O početnom sastavu odlučit ću uoči utakmice – završio je Scoria.
Klupski direktor Zvonimir Šimunović osvrnuo na napis suca Brune Marića u današnjem sportskom tisku kojim vrijeđa našeg trenera Elvisa Scoriju i traži da se Slaven Belupo ogradi od njegovih izjava nakon utakmice Istra 1961 – Slaven Belupo u kojoj je spomenuti sudac teško oštetio našu momčad.
U svemu podržavamo trenera Scoriju i stojimo iza njegove svake izjave. Mi smo prije dva dana klupskim priopćenje sve rekli o utakmici u Puli, gdje smo zaista teško oštećeni nepostojećim jedanaestercem. Sudac Marić u današnjem svom napisu iznosi da štiti svoje dostojanstvo, a mi mu poručujemo da se sudačko dostojanstvo najbolje štiti na terenu, što nije bio slučaj u Puli – rekao je Zvonimir Šimunović i nastavio:
U našem nogometu ima i dobrih sudaca od kojih su neki nešto dosudili i na našu štetu, ali to nije bilo namjerno i nismo reagirali. No, suđenje u Puli zaista je prelilo čašu našeg strpljenja, gurnulo nas je prema 2. ligi i morali smo opravdano reagirati. Usto Slaven Belupo je podnio i prijavu Disciplinskom povjereniku HNS-a g. Vlajčeviću protiv suca Marića – kazao je između ostalog Zvonimir Šimunović, direktor našeg kluba.
Tehnički direktor Robert Kerovec obavijestio je novinare da su sve besplatne ulaznice za subotnji susret s Hajdukom podijeljene, tako da će tribina na Gradskom stadionu biti ispunjena do posljednjeg mjesta.