SCORIA UOČI UZVRATA S RIJEKOM: NAŠA JE MOTIVACIJA OGROMNA

03.04.2007.


Trener Slavena Belupa Elvis Scoria izjavio je na konferenciji za novinare uoči uzvrata polufinala Kupa s Rijekom kako je subotnja prvenstvena pobjeda protiv Kamena Ingrada bila važna zbog bodova, ali i zbog održavanja dobre atmosfere i samopouzdanja igrača.

– Dobrim rezultatima u nastavku prvenstva zadržali smo visoku razinu samopouzdanja, i u srijedu ćemo protiv Rijeke igrati na pobjedu, samo nas ona vodi u finale. Motivacija mojih igrača je ogromna, a od njih ću tražiti da tu utakmicu odigraju kao i svaku drugu. Nećemo puno mijenjati, u ovom trenutku to ne bi imalo smisla. Rijeka je očekivala da će u prvoj utakmici ostvariti prednost, a s obzirom na status favorita imat će velik pritisak u ovoj utakmici – izjavio je Elvis Scoria.

Na ozljede su se u ponedjeljak požalili Željko Sopić i Petar Bošnjak, ali očekuje se da će obojica biti spremni za najvažniju utakmicu ove sezone. Susret Slavena Belupa i Rijeke igra se ove srijede s početkom u 16 sati na Gradskom stadionu u Koprivnici, a sudit će Ivan Novak iz Varaždina.

Najbolji rezultat naše momčadi u Hrvatskom nogometnom Kupu je polufinale 1999. godine, kad je u završnicu prošao Osijek. U prvoj utakmici na Kantridi bilo je 0:0, a u finale će ekipa koja ukupno na obje utakmice postigne više pogodaka. Ukoliko obje momčadi postignu jednak broj pogodaka, pobjednik je momčad koja ih je postigla više u gostima. U slučaju identičnih rezultata i u uzvratnim utakmicama, nema produžetaka već se pobjednik dobiva izvođenjem jedanaesteraca.