SCORIA: OD IGRAČA TRAŽIM DA ODIGRAJU KAO U ZAGREBU

24.05.2007.


Trener Elvis Scoria najavio je uzvratnu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa s Dinamom, koju Slaven Belupo u subotu u 20.15 sati igra na Gradskom stadionu u Koprivnici. U prvom susretu u Zagrebu bilo je 1:0 za Dinamo.

– Igračima sam uoči prve utakmice rekao kako se nećemo zadovoljiti samo nastupom u finalu, nego ćemo pokušati osvojiti i trofej. Nažalost, nismo uspjeli postići pogodak u Zagrebu, iako smo imali dobre prigode, a pogodak smo primili nakon naše pogreške, bez postavljene obrane. Rezultat od 0:1 je dobar za nas, ali je i nezgodan, jer ćemo biti u teškoj situaciji ako Dinamo postigne pogodak. No, dobro je to što će stadion biti pun, očekuje se obaranje rekorda stadiona, igrat će se prva utakmica pod rasvjetom i sve to će pridonijeti još boljem ugođaju finala. Protiv Dinama se ne možemo otvoriti, jer bi oni tada bili u prednosti, zato ćemo igrati onako kako Dinamu ne odgovara. Od igrača ću tražiti da odigraju kao u Zagrebu, ne zanima nas nikakva ratnička utakmica, ali moramo ući na pravi način. Sastav i sustav ne mogu najaviti, to ću zadržati za sebe. Očejujem utakmicu za živce, meni osobno to i odgovara – izjavio je Elvis Scoria na konferenciji za novinare u Plavom salonu Gradskog stadiona.

Utakmicu će prenositi Hrvatska televizija i Hrvatski radio, a najavljen je i dolazak brojnih predstavnika drugih medija. Ako u dvije utakmice momčadi postignu isti broj pogodaka, pobjednik je ona momčad koja je postigla više pogodaka u gostima. Ukoliko utakmica završi pobjedom Slavena Belupa od 1:0, odmah nakon isteka regularnog vremena o pobjedniku će odlučiti jedanaesterci.