SASTANAK ČELNIKA KLUBA S MEDIJIMA

10.04.2014.


Čelnici našeg kluba predvođeni predsjednikom Stanislavom Biondićem održali su konferenciju za novinare na kojoj su predstavnike medija upoznali sa situacijom u koprivničkom prvoligašu, nakon niza neprovjerenih napisa koji su se u posljednje vrijeme pojavili u sredstvima priopćavanja.
Održali smo sastanak Uprave i zaključili da moramo češće kontaktirati s javnošću kako se neke neprovjerene i netočne informacije ne bi pojavljivale u medijima. Naša se momčad nalazi u jako nezavidnom položaju na ljestvici, ali situacija nije bezizlazna. Igrači i stručni stožer imaju našu punu podršku i nismo u nikakvoj panici. Svjesni smo da ova momčad može i mora imati bolje rezultate i da njen trenutačni plasman nije onakav kakav smo željeli. Do kraja prvenstva ostalo je još dosta kola i uvjeren sam da ćemo ostati prvoligaši – kazao je predsjednik Slavena Belupa Stanislav Biondić i dodao:
Kad je riječ o financijama onda moram istaknuti da Belupo ispunjava svoje sponzorske obveze i da tu nema problema. Do kraja ove sezone financijska konstrukcija je zatvorena i siguran sam da ćemo ovo prvenstvo završiti bez ikakvih dubioza, što nije slučaj u mnogim hrvatskim klubovima. Osobno mislim, da koprivničko gospodarstvo i dalje može biti podrška Slavenu Belupu koji ima veliku ulogu u marketinškom smislu za Grad Koprivnicu i sredinu u kojoj djeluje. Ujedno se zahvaljujem našim navijačima na podršci koju su nam pružili sa Splitom, gdje su pokazali koliko su privrženi klubu i koliko ga vole – rekao je između ostalog prvi čovjek Slavena Belupa.
Klupski direktor Zvonimir Šimunović također se osvrnuo na financijsku situaciju i naglasio:
Imamo financijski plan već za 2015. godinu i neki komentari u medijima jednostavno nisu točni. Neprovjereni napisi nisu dobri za klub koji se bori za prvoligaški opstanak i bilo bi dobro da imamo veću podrške upravo od novinara. Očekuje nas vrlo zahtjevna završnica prvenstva u kojoj moramo poduzeti sve da Slaven Belupo ostane prvoligaš. S Lokomotivom će ulaz također biti slobodan a najvjerojatnije i s Osijekom. Očekujemo veliki odaziv navijača koji su jako bili uz nas sa Splitom i siguran sam, da će tako biti i u sljedećim koprivničkim nastupima. Ne želim insinuirati bilo kakve zakulisne igre kada je riječ o našem klubu, već se fokusirati na utakmice u kojima ćemo tražiti rezultate koji nas ostavljaju među prvoligašima.
Na pressici je bio nazočan i zamjenik gradonačelnice i član Uprave kluba Mišel Jakšić koji je istaknuo da će Grad i dalje podržavati Slaven Belupo, koji je njegov najbolji promotor i da se svi zajedno moramo uključiti da tako i ostane.