Samuel Bakia Nongoh na posudbi iz Adane

14.09.2023.


Samuel Bakia Nongoh novi je igrač Slaven Belupa. Kamerunski krilni napadač u naš klub stiže na jednogodišnju posudbu iz turske Adane Demirspor, četvrtoplasirane momčadi lige u prošloj sezoni, uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone.

Nongoh je rođen 4.3.2004. u Douali gdje je prošao Školu nogometa tamošnjeg Dauphinea, a jedan dio svojeg nogometnog školovanja prošao je i u akademiji francuskog Montpelliera. U srpnju 2022. godine priključio se Adani za koju je u prošloj sezoni odigrao tri utakmice u najvišem rangu turskog nogometa. Upisao je i 11 nastupa uz tri pogotka za mladu momčad turske momčadi. Valja istaknuti da je bio mladi reprezentativac Kameruna.

– Jedva čekam doći u Koprivnicu i Slaven Belupo. Nadam se da će se papirologija riješiti što prije, da se priključim svojoj novoj momčadi i krenem s treninzima. Primarno sam desno krilo, ali mogu igrati na svim pozicijama u napadu. Volim lopte u dubinu jer tako najbolje mogu iskoristiti svoju brzinu. Znam da je puno posla ispred mene, ali učinit ću sve da se pristupom na svakom treningu i utakmici zahvalim na ukazanom povjerenju. Uvjeren sam da ćemo nakon sezone svi zajedno biti zadovoljni učinjenim – rekao je Nongoh.

Novi igrač Slaven Belupa trenutno je u postupku dobivanja vize te će se uskoro priključiti svojim novim suigračima.

Samuel, dobro došao i sretno!