S POSEBNIM ZANIMANJEM OČEKUJE SE NASTUP NOVINIĆA I JELAVIĆA U PRIJATELJSKOM OGLEDU S BJELOVAROM

11.01.2013.


Nakon petodnevnih priprema na terenima koprivničkog stadiona Slaven Belupo će u subotu imati prvu prijateljsku provjeru.

Suparnik će mu biti trećeligaš Bjelovar s koji će igrati u 11 sati na igralištu s umjetnom travom na kojem su farmaceuti do sada obavili i najveći broj treninga.
Očekuje se da će trener Ferenčina prigodu za nastup dati svim igračima koji su krenuli s pripremama, osim oporavljenicima od ozljeda a s posebnim zanimanjem očekuje se nastup dvojice novih napadača Enesa Novinića i Maria Jelavića.
Novinić je u Slaven Belupo došao iz austrijskog drugoligaša Lustenau prije kojeg je nastupao za bivše prvoligaše Varteks i Karlovac, dok je Jelavić stigao kao slobodan igrač iz Hajduka. Obojica bi trebala pojačati konkurenciju u napadu naše momčadi u proljetnom prvenstvu i kupu.
Utakmica s Bjelovarom trebala bi isto tako pokazati koje su kvalitete ostali igrači koji su s farmaceutima započeli zimske pripreme: Herent, Takač, Tucaković i vratara Marković koji su pristigli iz trećeligaša Koprivnice, te Maretić koji je jesenski dio prvenstva proveo u sinjskom Junaku.
Klupski juniori: Bukovac, Grabar i Senić također bi s Bjelovarom trebali dobiti određenu minutažu kako bi se vidjelo, da u Slavenu Belupu na njih mogu ozbiljno računati.
Nakon sutrašnje utakmice s Bjelovarčanima farmaceuti će u srijedu (16. siječnja) imati drugu prijateljsku provjeru također na igralištu s umjetnom travom, a suparnik će im biti Podravina iz Ludbrega. Utakmica će se igrati s početkom u 16 sati.