S LOKOMOTIVOM NAS ZANIMA SAMO POBJEDA – KAZAO JE MIHAEL REBERNIK

12.12.2017.


U Slaven Belupo je došao ovog ljeta iz Aluminija (Kidričevo) u koji ga je na posudbu ustupila Rijeka nakon što ga je dovela na Kantridu kao 18-godišnjaka.

Riječ je o Mihaelu Reberniku, rođenom Međimurcu koji je s nogometnom karijerom počeo u Dekanovcu nedaleko Čakovca.

– Kao “klinac” sam igrao u svom mjestu a zatim sam otišao u školu NK Međimurje gdje sam proveo nekoliko sezona. Nakon toga sam prešao u NK Varaždin, tamo se zadržao četiri godine s jednom sezonom provedenom u seniorima – Treća HNL. Prije dolaska u Rijeku bio sam opet pola godine u Međimurju koje je također, kao i danas bilo trećeligaš. Iako sam bio vrlo mlad u trećeligaškom sam natjecanju stekao veliko iskustvo – naglasio je Mihael Rebernik.

Kako je došlo do dolaska u Slaven Belupo?

– Ponuda je stigla i odlučio sam se za koprivničkog prvoligaša, jedinog iz sjevernog dijela Hrvatske. Odabrao sam dobru sredinu i zadovoljan sam svojom odlukom, a na meni je da postanem standardni igrač.

Kažu da možete igrati na nekoliko mjesta?

– Najviše igram na krilu, tu se najbolje osjećam. No meni možda najbolje odgovara igrati uz lijevu liniju jer onda mogu ulaziti unutra na udarac desnom nogom. Nadam se da ću to pokazati upravo u Slavenu Belupu.

U prošlom prvoligaškom kolu odigrali ste cijelu utakmicu protiv svog bivšeg kluba Rijeke. Da li ste zadovoljni svojom igrom?

-Izgubili smo, a onda je teško biti zadovoljan iako smo imali svojih prigoda. Šteta što ih nismo realizirali jer tada bi sve bilo drugačija. Mislim da smo u drugom dijelu utakmice bili bolji od Riječana koji su dosta sretno došli do drugog pogotka i zaključili susret u svoju korist. Najvažnije, da smo izgledali mnogo bolje nego tjedan dana ranije u Osijeku, što je garancija da ćemo u sljedećoj utakmici biti još bolji.

U petak u Koprivnicu dolazi Lokomotiva. Što očekujete?  

– Zanima nas samo pobjeda s kojom bi pretekli Lokose i najavili proljetnu utrku za peto mjesto. Usto, volio bih da se od jesenske sezone od naših navijača oprostimo s tri osvojena boda i bezbrižnije odemo na  zimski odmor. Vjerujem da će mi se želja ostvariti i da ćemo nakon gostovanja u Osijeku i na Rujevici doći do pobjede koja bi nam mnogo značila. Imamo momčad koja to može ostvariti iako će nam zbog tri javne opomene nedostajati Bouadla. Naravno, da neće biti lako ali vrijeme je za pobjedu i to s izravnim suparnikom.

Kako vidite Ligu 10?

– Vrlo je izjednačena, iako su prva četiri kluba stekla bodovnu prednost. Dinamo je izgleda nedostižan i bit će najvjerojatnije opet prvak, dok će se Hajduk, Osijek i Rijeka boriti za drugo mjesto. Nama je cilj, kao što sam već rekao peta pozicija. Nadam se da ćemo uspjeti uz naporan rad koji provodi naš stručni stožer pod vodstvom trenera Ivkovića. Ozračje u klubu je jako dobro, nema nikakvog presinga tako da ćemo u proljeće pokazati svoju pravu vrijednost. Najveća mi je želja da uz kvalitetnu igri cijele momčadi osiguram mjesto u najboljoj jedanaestorici – zaključio je Mihael Rebernik.