Roy Ferenčina: “Svaka moja momčad je uvijek ‘išla na glavu'”

06.09.2023.


Novi/stari trener Slaven Belupa Roy Ferenčina nije skrivao zadovoljstvo povratkom na klupu našeg prvoligaša. Otkrio nam je svoje prve dojmove po povratku u Koprivnicu i klub.

– Odličan je osjećaj ponovno biti u Koprivnici. Ovdje sam proveo 11 godina kao igrač i trener, osjećam se kao domaći čovjek, kao Koprivničanac i zato se uvijek lijepo vratiti na ovaj stadion. U Koprivnici i Slavenu sam proživio zaista lijepe trenutke i nadam se da će tako biti i ovog puta. Znam da nas čeka veliki posao, ali zato sam i došao. Vjerujem u svoj rad i igrače, a cilj će biti vratiti Slaven tamo gdje je bio prije i gdje pripada.

Novom treneru Slaven Belupa neće trebati puno vremena za prilagodbu.

– Gledao sam sve utakmice. U Osijeku je bilo loše, cijela ekipa je podbacila na Opus Areni, ali nakon toga sam vidio i pozitivnih stvari na utakmicama. Teško mi je imati u potpunosti jasnu sliku jer nisam bio u svlačionici. Ono što sam vidio je da kvalitete ima, da je bilo dosta problema s kasnim dolascima igrača i ozljedama, ali i da s dobrim radom možemo dići sve na višu razinu s kojom će svi biti zadovoljni.

Na terenu će ciljevi biti jasni.

– Svaka moja momčad je uvijek ‘išla na glavu’. To je ono što ću tražiti od svakog svojeg igrača tijekom svih 90 minuta – maksimalnu nogometnu agresivnost. Želim vidjeti da svaki od njih poštuje boje kluba i da poštuje grb koji nosi na prsima. Ako će se svi držati toga, a siguran sam da hoće, onda možemo napraviti rezultat.