ROY FERENČINA PROGLAŠEN NAJBOLJIM PRVOLIGAŠKIM TRENEROM

14.07.2012.


Na trenerskom seminaru Hrvatskog nogometnog saveza u tuheljskom hotelu Well, koji se održava uoči svake prvenstvene sezone za dobivanje licence u sljedećem prvenstvu, bilo je više od stotinu nogometnih učitelja. Uz stručna predavanja u kojima su analizirane i najbolje akcije s nedavnog Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, dodijeljene su i nagrade nogometnim stručnjacima za dug i uspješan boravak na trenerskoj klupi, odnosno nagrade za najuspješnije trenere u prošlom prvenstvu u Prvoj i Drugoj nogometnoj ligi.

Trenerska komisija HNS-a za najboljeg prvoligaškog trenera u prošloj sezoni proglasila je prvog stručnjaka Slavena Belupa Roya Ferenčinu, koji je s našim klubom osvojio treće mjesto s rekordnim postotkom osvojenih bodova u prvoligaškoj povijesti našeg kluba i s farmaceutima se plasirao u Euroligu.  

–   Za mene osobno kao i za klub ovo je veliko i značajno priznanje, jer je došlo od stručnjaka koji izravno rade u hrvatskom nogometu – kratko je rekao Roy Ferenčina nakon povratka sa seminara u Tuheljskim Toplicama te dodao:

–   Priznanje je to i mojim kolegama u stručnom stožeru te klupskim čelnicima koji su zajedno sa mnom pridonijeli uspješnom plasmanu Slavena Belupa u prošlom prvenstvu. Vjerujem, da ćemo uspješno krenuti u izazove koji nas uskoro očekuju u Euroligi, kao i u novu prvoligašku sezonu – naglasio je Roy Ferenčina.

Za najboljeg trenera u Drugoj HNL proglašen je Ante Miše, bivši trener Hajduka i prvi stručnjak Dugopolja.