ROY FERENČINA – NOVI TRENER SLAVENA BELUPA

15.03.2011.


Na sinoćnjoj sjednici uprava Slavena Belupa izabrala je za novog trenera prve momčadi Roya Ferenčinu, koji je naslijedio dosadašnjeg prvog stručnjaka Milu Petkovića.
Ferenčina je u našem klubu igrao od 1998. do 2005. godine, ostvario 172 prvoligaška nastupa, bio kapetan momčadi, a zbog sjajne borbenosti i zalaganja bio je i veliki ljubimac poklonika koprivničkog nogometa.
Godinu i pol bio je pomoćnik tadašnjem treneru Slavena Belupa Elvisu Scoriji, a samostalno je kao trener vodio prvu momčad zagrebačke Lokomotive. Ferenčina će danas prije podne održati sastanak s igračima i održati prvi trening, a očekuje se da će tijekom dana biti predstavljen i koprivničkim novinarima.
Novog trenera našeg prvoligaša očekuje veliki posao, jer Slaven Belupo nakon poraza od Rijeke u Koprivnici na ljestvici zauzima 11. mjesto s 25 osvojenih bodova i nalazi se među kandidatima za ispadanje.
Prvi ispit na klupi našeg kluba Ferenčina će imati u subotu kada Slaven Belupo gostuje kod Varaždina.

Situacija nije ugodna, čeka nas težak posao do kraja prvenstva, ali vjerujem u momčad koja ima kvalitetu. Očekujem da nas u sljedećim utakmicama u velikom broju podrže i navijači, jer njihova potpora iz gledališta i te kako će nam biti potrebna – rekao je Roy Ferenčina.