ROY FERENČINA BIT ĆE JEDAN OD IZBORNIKA HNL-a

04.11.2012.


U subotu je u Koprivnicu boravio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker koji je bio nazočan na utakmici Slaven Belupo – Split, te nakon susreta objavio imena izbornika momčadi HNL-a koja će se 14. studenoga u Rijeci suprotstaviti A reprezentaciji Hrvatske.

Izbornici ekipe HNL-a bit će trener Slavena Belupa Roy Ferenčina, trener Rijeke Elvis Scorija i Marijan Mrmić. Odlučili smo se za mlađe trenere čije se momčadi trenutačno nalaze u vrhu našeg prvoligaškog nogometa. Mislim da je to dobar odabir i da će sva tri izbornika odlučiti tko će biti pozvan u selekciju našeg prvoligaškog nogometa – kazao je Davor Šuker i nastavio:
Utakmica A reprezentacije i momčadi HNL-a pokazat će s kakvom kvalitetom igrača raspolažemo i bit će najbolji uvid u snagu hrvatskog nogometa. Vjerujem da ovaj zanimljiv susret neće biti revijalan, već pravi natjecateljski. Za svakog igrača mora biti čast da nosi hrvatski dres i mislim da ćemo svi uživati u kvalitetnom nogometu – završio je predsjednik HNS-a.
Za trenere našeg kluba Roya Ferenčinu odabir za jednog od izbornika sigurno je veliko priznanje za njegov dosadašnji rad u prvoligaškom nogometu.
To je velika stvar za mene i jako sam počašćen, kao i moj klub Slaven Belupo. Za prošlu sezonu dobio sam nagradu kao najbolji trener, a sada imam prigodu da zajedno sa svojim kolegama vodim selekciju našeg prvoligaškog nogometa. Nadam se da će i neki igrači našeg kluba zaigrati u selekciji HNL-a – istaknuo je Roy Ferenčina.