ROMAN SOVIĆ: U ZADRU SMO POKAZALI KOLIKO VRIJEDIMO

02.09.2013.


Nakon uspješnog nastupa u Zadru i tri osvojena boda u koprivničkom prvoligašu je znatno ugodnije ozračje.
Farmaceuti su prvom prvenstvenom pobjedom napustili posljednje mjesto na ljestvici i sada mirnije dočekuju nastavak prvenstva koje će zbog reprezentativnih obveza krenuti 14. rujna.
– Zadarska pobjeda mnogo nam znači, podignuli smo samopouzdanje i vidjeli da možemo znatno više nego što smo ostvarili u dosadašnjem prvenstvu u kojem nam je nedostajalo i dosta sportske sreće, jer smo neke dobre rezultate “prosuli” u posljednjim trenucima utakmice. U Zadru smo pokazali koliko vrijedima i da naš trenutačni plasman nije realan odraz kvalitete koju imamo. Usto, trener Katalinić je utakmicu sa Zadranima označio kao prekretnicu boljim rezultatima i svi smo sretni što se to ostvarilo – istaknuo je Roman Sović sportski direktor kluba.
Igrači su nakon povratka iz Zadra dobili dvodnevni odmor i s treninzima nastavljaju u utorak prije podne. Da li to već kreću pripreme za gostovanje Rijeke?
– Svakako, jer su Riječani naš sljedeći gost i samo nam pozitivan rezultat s njima potvrđuje zadarsku pobjedu. Kako je u tijeku prvenstvena stanka u subotu ćemo gostovati u Italiji gdje nas u prijateljskom ogledu dočekuje prvoligaš Udinese u kojem sada igra naš bivši stoper Igor Bubnjić. Bit će to za nas snažna provjera i dobra prigoda da vidimo koliko možemo s jačim kvalitetnijim klubovima.
Utakmica u Zadru bila je prva u ovom prvenstvu u kojem se nije “tresla” mreža naše momčadi.
– Obrana je na stadionu Stanovi djelovala zaista besprijekorno tako domaćini nisu imali ni jednu pravu prigodu za pogodak. No, za pobjedu je zaslužna cijela momčad koja je djelovala vrlo uigrano, borbeno i agresivno. Pogoci Glavice i Novinića bili su sjajni, što je pljeskom pozdravilo objektivno domaće gledateljstvo. U Zadru su svi svi igrači bili “unutra” i ni jednog trenutka se nisu opustili, a to je najbolja formula za uspjeh.
Riječani su u velikom prvoligaškom zaletu, a nedavno su u susretima za Europsku ligu bili bolji i od Stuttgarta.
– Igraju zaista odlično, njihova kvaliteta nije upitna ali mi s njima možemo do dobrog rezultata. Ova stanka će nam dobro doći za pripreme koje želimo obaviti i siguran sam da s Riječanima nismo bez izgleda. Neki igrači koji su bili ozlijeđeni također će se do tog susreta oporaviti, tako da će konkurencija za momčad biti još veća. Osim toga, vrijeme je nakon gostujuće i za domaću pobjedu koju nismo ostvarili još od utakmice s Istrom u prošlom proljetnom prvenstvu, a to je bilo 4. svibnja – završio je Roman Sović.