ROMAN SOVIĆ KAO DOSADAŠNJI SPORTSKI DIREKTOR NAJBOLJE POZNAJE MOMČAD I VODIT ĆE JE U SUSRETU S OSIJEKOM

11.03.2013.


Sportski direktor Slavena Belupa Roman Sović spremno je prihvatio odluku klupskog čelništva da nakon slabih proljetnih rezultata i sporazumnog razlaza s dosadašnjim stručnjakom Royom Ferenčinom sjedne na „užarenu“ trenersku klupu i zajedno sa svojim pomoćnikom Pavom Crncem vodi koprivničkog prvoligaša.

Nema nikakve dvojbe da je ovog trenutka to najbolje rješenje za klub, jer Soviću vođenje prve momčadi nije nepoznanica.
Naime, prije desetak godina bio je pomoćnik Rajku Magiću i nakon njegovog odlaska iz kluba također je samostalno vodio momčad do dolaska tadašnjeg trenera Ivana Bedija.
Zbog čega su se čelnici Slavena Belupa upravo odlučili za Romana Sovića?
Prije svega što znaju da je kao sportski direktor bio stalno uz prvu momčad, da je dobro poznaje i da je u ovom trenutku najkompetentniji za ono što treba učiniti. Osim toga u klubu su smjenom Ferenčine odlučili napraviti pozitivan šok, unijeti novu energiju te iz momčadi izvući najviše što se može, a to u ovom trenutku mogu samo Sović i pomoćni trener Pavo Crnac koji imaju najbolji uvid u svakog igrača i naravno kompletnu momčad.
Osim toga Sović je svjestan, a vidjelo se to i na utakmici s Cibaliom da farmaceuti nisu samo u krizi rezultata već i u krizi igre, što je itekako zabrinjavajuće za prvenstveni nastavak u kojem je još ostalo deset kola.
Naravno da će Roman Sović zajedno s pomoćnikom Pavom Crncem i trenerom vratara Brankom Balijem učiniti sve da ispravi određene manjkavosti u igri, kako bi naša momčad u sljedećim proljetnim nastupima pokazala znatno više.
Posebno se to odnosi na utakmicu s Osijekom koja se igra u petak na koprivničkom stadionu i u kojoj igrači Slavena Belupa moraju pružiti znatno više, jer su Osječani jučer s vodećim Dinamom u Maksimiru osvojili bod i pokazali se kao vrlo kvalitetna momčad.
Zbog toga uoči te utakmice u našem klubu trebaju skupiti svu snagu kako bi iz susreta s Osijekom izvukli maksimum, posebno igrači koji očito moraju znati da svaki rezultat najviše ovisi o njima, odnosno o njihovoj igri koja ovog proljeća nije bila ni približno na očekivanoj razini.