ROMAN SOVIĆ: BOLJI SMO OD MAKEDONACA I SJEVERNIH IRACA

05.07.2012.


Sportski direktor Slavena Belupa Romano Sović vratio se iz Makedonije gdje je snimao potencijalne suparnike našeg kluba u drugom pretkolu Eurolige, domaću Škendiju i sjevernoirski Portadown.

Kao što je poznato utakmica je završila bez pobjednika 0:0, a zajedno s njim bili su trener u Školi nogometa Goran Mikolaj i klupski djelatnik Tihomir Ciglar, dok ih je u Makedoniji dočekao bivši vratar farmaceuta Jane Nikolovski.

Prva utakmica igrala se u Kumanovu jer stadion u Tetovu iz kojeg je Škendija nije dobi licencu za Euroligu. Igralo se po velikoj vrućini pred više od 4.000 gledatelja koji su zdušno bodrili svoju momčad. Iako je Škendija bila znatno bolja, imala više izglednih prigoda susret je završen bez pobjednika. Sjeverni Irci su igrali jako zatvoreno i samo s jednim isturenim napadačem. Najbolji igrač Portadowna bio je vratar koji je obranio nekoliko odličnih udaraca. Dvije lopte izbacio je sa same gol crte, ali je nekoliko puta „zaplivao u prazno“ – istaknuo je Roman Sović i nastavio:

Sjeverni Irci su u zapisniku utakmice imali prijavljeno svega 14 igrača i došli su bez pričuvnog vratara. Međutim, možda će kod kuće izvesti sastav s novim i kvalitetnijim igračima, što je za sada nepoznanica. No, ako će igrati u sastavu kao u Kumanovu, mislim da Makedonci nisu bez izgleda u uzvratu, bez obzira što su na svom travnjaku odigrali neodlučeno. Nekoliko igrača Škendija ostavilo je dobar dojam, ali sam uvjeren da je Slaven Belupo bolji i od Sjevernih Iraca i Makedonaca i da naš prolaz u treće pretkolo neće biti upitan – zaključio je Roman Sović.

Uzvratna utakmica u Sjevernoj Irskoj igra se u Portadownu u utorak 10. srpnja.