RODRIGUE BONGONGUI potpisao za Slaven Belupo!

17.06.2018.


Louis Marie Rodrigue Bongongui Assougou, skraćeno Rodrigue Bongongui, od danas je igrač Slaven Belupa. Rođeni Kamerunac, koji uz kamerunsko ima i francusko državljanstvo, ofenzivac je koji može pokriti pozicije lijevog i desnog krila. Rodrigue je rođen 7. veljače 1993. godine u glavnom gradu Kameruna – Yaoundéu.

Do sada je igrao u francuskom CS Sedanu, Paris FC-u i Les Herbiers VF-u. Prošle sezone je u dresu Les Herbiersa upisao 38 nastupa te je postigao šest pogodaka i upisao tri asistencije. Valja istaknuti da je zajedno sa svojim suigračima dogurao i do finala francuskog Kupa gdje je njegova momčad poražena od Paris Saint-Germaina rezultatom 2:0.

Rodrigue je sa Slavenom potpisao jednogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još jednu dodatnu godinu.

– Velika mi je čast što sam potpisao za Slaven Belupo. Čuo sam sve najljepše o klubu i to od Selima Bouadle koji mi je rekao sve pozitivno o Slavenu. Jedva čekam da krenu pripreme i utakmice. Imam veliku želju naučiti jezik i jedva čekam da sve krene. Ove sezone očekujem od sebe da pružim maksimum na svakoj utakmici i svakom treningu te da opravdam povjerenje koje mi je ukazano. Želim zabiti što više golova, napraviti što bolji rezultat s ekipom i ostaviti što veći utisak u klubu. Nadam se da će navijači biti uz nas u što većem broju u svakom trenutku i da će me što prije prihvatiti – poručio je novi igrač Slaven Belupa.

Bienvenue Rodrigue!