Robin Kamber novi je igrač Slaven Belupa

09.01.2020.


Robin Kamber novi je igrač Slaven Belupa. Švicarac rođen 15. veljače 1996. godine u Baselu igra na svim pozicijama u veznom redu, a ugovor s našim klubom potpisao je do ljeta 2021. godine. U svojoj je karijeri branio švicarskih Vaduza, Winterthura i Grasshoppersa. Prošao je Školu nogometa Basela, a bio je i redoviti član mladih reprezentacija Švicarske. Upisao je 26 nastupa pritom postigavši osam pogodaka.

– S trenerom Tomislavom Stipićem radio sam u Švicarskoj i kada je došao njegov poziv nisam dvojio ni sekunde hoću li doći u Slaven Belupo ili ne. Informirao sam se o klubu i doznao samo pozitivne stvari. Posljednjih nekoliko dana koliko sam u Koprivnici, shvatio sam koliko se ozbiljno radi i koliko ozbiljno klub funkcionira. Momčad me prihvatila kao da sam tu već deset godina i to je razlog zbog kojeg neću trebati dugu prilagodbu.

Kamber je s momčadi posljednjih nekoliko dana, a pravo nastupa dobit će u proljetnom dijelu sezone.

– O osobnim ciljevima je prerano razgovarati. Za početak se želim što prije adaptirati, upoznati ljude i proći pripreme na najbolji mogući način. Što se tiče momčadski ciljeva, vidio sam da je svlačionica odličan ‘mix’ mladosti i iskustva. Imamo kvalitetu koju moramo pokazivati i na utakmicama. Ako će biti tako onda se ne bojim za rezultat.

Dobrodošao Robin, sretno!