RIJEČKI BOD VELIKI USPJEH FARMACEUTA

02.03.2015.


Osvojeni bod s Rijekom na njenom travnjaku veliki je uspjeh Slavena Belupa čija je momčad borbenom i discipliniranom igrom opravdala očekivanja svog trenera Antu Čačića, kao i mnogobrojne prijatelje koprivničkog prvoligaša.

Još prije odlaska na Kantridu strateg našeg sastava isticao je da Rijeka nije Barcelona i da se ne plaši tog ogleda u kojem Slaven Belupo, odigra li dobro, može do pozitivnog rezultata. To se upravo dogodilo iako su farmaceuti protiv sebe imali, uz Dinamo, najbolju i najskuplju hrvatsku ekipu.

Znao sam da su Riječani snažni i moćni, da će imati veći posjed lopte i da će to nastojati kapitalizirati. No, mi smo se suprostavili discipliniranom igrom, posebno u obrani koja nije napravila niti jedan ozbiljniji previd kao na nekim ranijim utakmicama i uz malo sreće došli smo do toliko željenog boda. Osobno mislim da je ovo za nas veliki uspjeh koji smo ostvarili potpuno zasluženo i pokazali da na Kantridu nismo došli na izlet – kazao je Ante Čačić nakon neodlučenog rezultata s Riječanima nakon kojeg je Slaven Belupo skočio na šesto mjesto, što je trenutačno njegov najbolji plasman u ovoj sezoni.

U ostalim utakmicama 23. kola postignuti su sljedeći rezultati: Dinamo – Split 2:0, Istra 1961 – Lokomotiva 1:1, Hajduk – Zadar 2:2, Zagreb – Osijek 0:4.