Ricardo Moniz uoči utakmice s Goricom

24.08.2023.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će od 20 sati snage odmjeriti s Goricom u sklopu šestog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Susret momčadi koje trenutno imaju po pet bodova na prvenstvenoj ljestvici najavio je trener naše momčadi Ricardo Moniz.

– Iskustvo u prvih pet utakmica naučilo me da je svaka utakmica u Hrvatskoj 50-50. Sve momčadi žele igrati nogomet. ‘Šestice’ traže igru, krila ulaze u sredinu, bekovi se dižu visoko, igrači su kreativni i brzi.. Takvi su i naši, a ono što moramo dodatno popraviti je igra u obrani i obrambeno liderstvo. Polako se igrači vraćaju od ozljeda tako da sutra neću moći računati ‘samo’ na Božića, Caimacova i Pllanu. Gorica je u Osijeku  pokazala da se radi o izrazito kvalitetnoj momčadi. Došla je u problem trenera odlaskom gospodina Sopića, ali takve situacije mogu i pozitivno djelovati na momčad.

Naš će trener o sastavu odlučiti sutra uoči utakmice.

– Protiv Istre smo bili jako učinkoviti i postigli dva pogotka, što je odlična stvar, no problem je što takvu utakmicu nismo ‘zatvorili’ i osvojili sva tri boda. Zato ne možemo biti zadovoljni pa će sigurno biti i nekih promjena u ekipi. Povratkom ozlijeđenih imamo po dvojicu igrača na gotovo svakoj poziciji i to je ono što me veseli. Treba nam pozitiva i odgovornost od prve do zadnje minute.

Cilj u sutrašnjoj utakmici je jasan – bodovi.

– Ne bi me zadovoljila samo dobra prezentacija sutra. Igramo zbog bodova, a rezultat je ono što nam donosi vrijeme koje nam još uvijek treba da bismo stigli do razine na kojoj želimo biti. Ako zadržimo efikasnost koju smo imali do sada i podignemo razinu obrambene odgovornosti sposobni smo ‘ukrasti’ bodove u Velikoj Gorici.