Ricardo Moniz uoči gostovanja u Splitu

12.08.2023.


Nogometaši Slaven Belupa u nedjelju će u sklopu četvrtog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige gostovati kod Hajduka na Poljudu. Utakmicu koja će se igrati s početkom u 21:05 najavio je trener naše momčadi Ricardo Moniz.

– Gledao sam utakmicu Hajduka i PAOK-a s obzirom na to da igramo u Splitu u sutra. Vidjet ćemo hoće li se uspjeti oporaviti u dva dana. Mislim da će to više biti pitanje mentalnog stanja. Kao profesionalci, vjerujem da mogu igrati tri utakmice tjedno. Svjesni smo da imaju veliku širinu i alternativu za igrače koji su igrali. Naučio sam iz ove tri utakmice da uvijek moramo biti spremni na sve jer klubovi u Hrvatskoj imaju mogućnosti promjene i igrača i načina igre i sustava.

Naše igrače čeka odlična atmosfera Poljuda, no Slaven u Split ne ide s ‘bijelom zastavom’.

– Kao što su nam utakmice s Varaždinom i Rudešom bile kao finale, takva će biti i sutrašnja. Još uvijek ne znam na koga sve mogu računati jer Marina, Agbekpornu i Međimorec imaju probleme. Znamo što nas čeka u Splitu u smislu gledatelja. Školu smo imali u prvom kolu u Osijeku. Moji igrači su profesionalci, za takve utakmice su radili cijeli život i u njima moraju uživati. Što više ljudi, to bolje.