Ricardo Moniz: “Prvenstvo će doći brzo, a tada će igrati samo oni koji su spremni”

21.06.2023.


Iza nogometaša Slaven Belupa prvih je sedam dana treninga u sklopu priprema za novu sezonu SuperSport Hrvatske nogometne lige, a naša je momčad danas odigrala i međusobnu trening utakmicu. Trener Ricardo Moniz nametnuo je žestok ritam svojim igračima, gotovo svakodnevno se trenira po dva puta u vrlo visokom intenzitetu.

– Prije svega, moram se zahvaliti svima u klubu na nevjerojatnoj dobrodošlici. Kao što smo pričali, ja sam stigao u Slaven Belupo dodati nekoliko postotaka više u izgradnji našeg identiteta i zato mi ovaj početak daje veliku pozitivnu energiju. Igrači rade vrijedno i naporno i zadovoljan sam s njihovim pristupom na svakom treningu.

Nakon devet treninga u šest dana, Slavenaši su danas odigrali trening utakmicu.

– Danas smo mogli vidjeti da se neke stvari ne mogu promijeniti nakon samo tjedan dana, ali me veseli što sam vidio namjeru i ideju. Ne samo od ‘kostura ekipe’, već i od mladih igrača za koje mi nitko ne može reći da su lijeni ili da ne žele raditi. Moramo ih usmjeriti i davati im prave upute kako bi dosegnuli svoj maksimum. Ispred njih je jako puno rada, a ja vjerujem da će kroz nadolazeće tjedne biti sve bolji.

Veliki je broj mladih igrača na pripremama, većina iz naše Škole nogometa.

– U prošlosti smo imali ‘mangupe’. Uvijek si znao tko je ‘petica’, tko ‘desetka’, ‘devetka’… Igrači su imali snažne karaktere. Ono što želim reći je da danas mladi igrači nemaju previše vremena, život je kratak. Moraju gledati na ovu priliku koju sada imaju kao na jedinu u životu. Želim da shvate da je nogomet zabavan i da im ja pružam slobodu da se izraze na svoj način. Prvenstvo će doći jako brzo, a tada više nema vremena za čekanje, tada će igrati samo oni koji su spremni za velike izazove.

Do starta prvenstva sigurno će biti još promjena u našoj svlačionici.

– Moram se još jednom zahvaliti prethodnom treneru koji je ostavio zaista dobar i stabilan ‘kostur’ momčadi. Ono što nama sada treba su igrači koji rade razliku, koji daju ono nešto više. U obrani trebamo lidere, a u napadu igrače koji će odlučiti utakmicu. Sigurno je da se moramo pojačati jer smo i danas vidjeli da mladim igračima treba vrijeme. Puno je posla ispred nas, ali ne tražimo izgovore. Znamo što radimo i doći ćemo do onoga što želimo.