Ricardo Moniz nakon utakmice s Istrom 1961

19.08.2023.


Trener Slaven Belupa Ricardo Moniz komentirao je večerašnju utakmicu Slaven Belupo – Istra 1961 koja je na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš završila rezultatom 2:2.

– Vidjeli smo već prošlog vikenda da je Istra jako dobra momčad, ali kada vodiš 2:0, a završi 2:2, osjećaš se kao da si izgubio. Veliko je razočaranje, a na kraju smo iz slobodnog udarca mogli i izgubiti utakmicu. Moram zaštiti svoju momčad i istaknuti da je dosta igrača stiglo kasno, prate nas i ozlijede, teren je bio težak za igru, ali ono što nam najviše nedostaje je obrambeno liderstvo. Istra je bila dobra, imala je loptu u svojim nogama, opasno je prijetila i na kraju se vratila do remija.

Mogao je Slaven u prvom poluvremenu imati veće vodstvo.

– Mogli smo otići i na 3:0 kada je Ortiz proigrao Hoxhu, opet smo pokazali da smo efikasni kao i protiv Rudeša i Varaždina, no moramo imati bolje vodstvo u obrani i primati manje pogodaka. Nismo još uvijek dovoljno kreativni i obrambeno stabilni. Treba nam vrijeme da se podignemo na svim razinama i dočekamo ozlijeđene igrače da se vrate. Vidjeli ste danas kako je odigrao Štefulj na mjestu stopera. On je također stigao nedavno i ja mu čestitam na današnjoj prezentaciji. Trebamo vrijeme, ali ja vjerujem u igrače. Kada ćemo imati veće i bolje liderstvo tada ćemo ovakve utakmice zaključivati s pobjedom.

Sušak je obranio nekoliko velikih prilika gostiju.

– Danas je napravio iskorak. Oporavio se od greške u Osijeku i danas je pokazao pravog sebe. Imamo još nekoliko igrača koji imaju veliki potencijal, poput Hoxhe i Crnca, a na njima je hoće li ostati na razini talentiranosti ili će napraviti korak naprijed i postati još bolji igrači.

Kod drugog gola Istre Erceg je bio neometan u našem šesnaestercu.

– Osim jednog obrambenog igrača, danas Majstorovića ili Marišića, svi ostali na terenu moraju biti pokriveni jedan na jedan. Uveo sam i Borasa da zaigra između Račića i Štefulja jer su zaigrali s dva napadača i jednostavno je nemoguće da nam u toj situaciju zabiju na ovakav način. Previše nam se događalo takvih situacija u današnjoj utakmici.