PRVA LIGA ĆE SE I SLJEDEĆE SEZONE IGRATI U KOPRIVNICI!

03.06.2014.


Slaven Belupo je u dvije utakmice s vinkovačkom Cibaliom izborio prvoligaški status kojeg su igrači, uprava kluba i naravno navijači proslavili na najbolji način.
Vesele se svi jer je napravljena velika stvar u jednoj zaista turbulentnoj sezoni u kojoj je bilo “stani pani”, ali ono najvažnije je izboreno – grad Koprivnica i dalje ima nogometnog prvoligaša koji će i 18. sezonu za redom biti u najelitnijem razredu hrvatskog nogometa.
U velikom slavlju našao se i bivši igrač Dalibor Poldrugač, po korijenima Podravec koji nije propustio koprivničku utakmicu.
Ovo je vrlo vrijedna i mogu reći sjajna pobjeda. Sretan sam što je moj bivši klub u kojem sam završio igračku karijeru i dalje prvoligaš i vjerujem da će tako biti i sljedećih sezona. Nije bilo lako jer su i Vinkovčani imali svojih ambicija, ali Slaven Belupo je bio kvalitetnija momčad što je pokazao u oba susreta – kazao je popularni “Poldi” s kojim je u društvu također bio bivši igrač, a svojedobno trener RoyFerenčina:
Vjerovao sam u farmaceute jer vrlo dobro poznajem sve igrače kao i trenera Scoriju. Znao sam da je Slaven Belupo u prednosti nakon neodlučenog ishoda u prvoj utakmici u Vinkovcima i da to neće propustiti. Nije bilo lako, ali to su kvalifikacije. Najvažniji je rezultat s kojim se ostvario prvoligaški opstanak – zaključio je RoyFerenčina.
Još jedan bivši trener našeg kuba našao se na ovoj odlučujućoj utakmici. Bio je to Branko Karačić.
Sretan sam zbog Slavena Belupa, ali kao Slavonac sam nesretan što je ispala Cibalia. No, farmaceuti su zasluženo prošli i zbog toga im čestitam na uspjehu – kratko je istaknuo Karačić.
Nakon prvoligaškog opstanka igrači i Uprava kluba zajednički su proslavili ostvareni uspjeh u Starigradu gdje im je u svojoj vikendici domaćin bio član Uprave Stjepan Sulimanac, te zajedno sa stručnim stožerom otišli na zasluženi odmor.