PRVA KVALIFIKACIJSKA UTAKMICA IGRA SE U VINKOVCIMA

20.05.2014.


Ždrijeb je htio da domaćin prve utakmice kvalifikacija za popunu Prve HNL u natjecateljskoj godini 2014./2015. bude HNK Cibalia.
Ždrijebanjem je rukovodio povjerenik za natjecanje Prve lige Josip Brezni, a održan je u prostorijama Udruge prvoligaša uz nazočnost predstavnika klubova sudionika kvalifikacija: predsjednika HNK Cibalia Zvonimira Hodaka, sportskog direktora NK Slaven Belupo Romana Sovića te povjerenika za natjecanje Druge HNL Ivice Šparavca.
Klubovi su se suglasili uz odobrenje povjerenika za natjecanje da se izmjeni termin uzvratne utakmice: prva će se tako igrati u nedjelju 25. svibnja u Vinkovcima, a uzvrat će biti dan kasnije od ranije predviđenog termina, dakle u četvrtak 29. svibnja u Koprivnici.
Razlog za ovaj pomak je dan više za odmor momčadi između dvije utakmice, ali i činjenica da se u srijedu 28. svibnja u Zagrebu igra važna kvalifikacijska utakmica U-21 reprezentacije Hrvatske i Ukrajine.
Zadovoljni smo što se prva utakmica igra u Vinkovcima iako to i nije velika prednost ako se ne odigra kako treba. Mislim, da smo snažniji sastav i da ćemo kroz dva ogleda od kojih se odlučujući igra u Koprivnici ostati prvoligaši – kratko je nakon ždrijebanja rekao sportski direktor Slavena Belupa Roman Sović.
Obje kvalifikacijske utakmice igrat će se s počecima u 19 sati.