PROPUSTILI REALIZIRATI JEDANAESTERAC I NEKOLIKO POVOLJNIH PRIGODA TE OSTALI BEZ BODOVA

09.02.2015.


Iako je Slaven Belupo s optimizmom otišao na ogled sa Zagrebom u kojem je trebao biti domaćin, no klubovi su zbog snijega i lošeg vremena zamijenili domaćinstvo, kući se vratio minimalno pobijeđen (1:0).

Pogodak koji su farmaceuti nepažnjom inače solidne obrane primili deset minuta prije kraja odlučio je utakmicu u kojoj je naša momčad prva mogla doći u vodstvo u 62. minuti da je mladi Brlek iskoristio opravdano dosuđeni kazneni udarac, kojeg mu je zbog lošeg izvođenja obranio domaći vratar Livaković.

Iako pobjedi “pjesnika” koji su imali veći posjed lopte nema prigovora, Koprivničanci su tijekom susreta imali izglednije prigode od domaćina od kojih posebno valja spomenuti dvije krajem prvog dijela igre, koje nisu uspjeli realizirati Brlek i iskusni Vugrinec iako su bili u vrlo povoljnim situacijama.

Jasno, da se nakon takvih propusta uglavnom primi pogodak što se upravo dogodilo našoj momčadi koja je na startu proljetnog prvenstva nažalost ostala bez bodova, ali je i dalje zadržala prednost ispred klubova koji se nalaze pri samom začelju.

Iako nakon utakmice u Kranjčevićevoj trener Slavena Belupa Ante Čačić nije bio zadovoljan krajnjim ishodom, čestitao je suparniku na uspješnom rezultatu te rekao:

Zagreb se predstavio u boljem izdanju od nas, manje griješio, u većem dijelu kontrolirao susret i zato mu čestitam na pobjedi. Želim također reći da su naše šanse, posebno jedanaesterac bile čišće i očitije, ali se nismo istaknuli u njihovoj realizaciji. U posljednja dva tjedna prije početka prvenstva zbog loših zimskih uvjeta nismo imali nikakvu provjeru, zbog čega se nismo najbolje adaptirali na teren kakav nas je dočekao na stadionu Zagreba – zaključio je Čačić.

Slaven Belupo je danas prijepodne nastavio s treninzima i pripremama za novo gostovanje koje ga očekuje u nedjelju kod Hajduka u Splitu. Nema dvojbe, da će to biti još jedan težak susret za našu momčad, koja kod “bilih” još nije osjetila slast prvoligaške pobjede.