PROGNOZE SE NISU OSTVARILE, ALI PRVENSTVO JE TEK KRENULO

13.07.2015.


Iako se u našem klubu na startu prvenstva i gostovanja kod Istre očekivao pozitivan rezultat, prognoze se nisu ostvarile.
Izgubili smo utakmicu u kojoj smo imali više od igre, veći posjed lopte ali smo ,nažalost, ostali bez ijednog boda. Sva tri pogotka koja smo primili plod su pogrešaka nesigurne obrane, ali i veznog reda u kojem neki već provjereni igrači nisu dali ono što se od njih očekivalo.
Od novopridošlih imena najviše je pokazao mladi austrijski reprezentativaca Stefan Savić koji je u igru ušao u drugom poluvremenu i bio jedan od najistaknutijih naših igrača i jedina prava opasnost za domaću obranu.
S nekoliko okomitih prodora, koji su nedostajali kod ostalih njegovih suigrača pokazao je svoju darovitost i trener Željko Kopić u nastavku prvenstva na njega sigurno može najozbiljnije računati.
Iako poraz Slavena u Puli ne treba previše tragično shvatiti jer prvenstvo je tek počelo, neke greške koje su se dogodile s Istrom treba što prije ispraviti i pogled usmjeriti na utakmice koje dolaze, a koje sigurno neće biti nimalo lagane, ako ne i teže nego što je bila s Puljanima.
Već sljedeće nedjelje gostujemo kod Rijeke koja je odigrala neodlučeno kod novog prvoligaša Inter Zaprešića i koja također nije očekivano startala.
Bit će to težak ispit za našu momčad na kojem će se još jednom vidjeti njene mogućnosti, nadamo se znatno veće nego što su se vidjele s Istrom 1961.