Priopćenje za javnost

10.03.2019.


Nogometni klub Slaven Belupo, prije svega, oštro osuđuje bilo kakav oblik diskriminacije. Nastavno na jučerašnju utakmicu 24. kola Hrvatski Telekom Prve lige između naše momčadi i splitskog Hajduka, željeli bismo javnosti približiti i pojasniti situaciju s prodajom karata.

Ono što je naš klub bio dužan osigurati gostujućim navijačima je 5% kapaciteta stadiona što je otprilike 160 karata ili kapacitet posebno ograđenog prostora za gostujuće navijače što je otprilike 350 karata. Kako bi apsolutno svi navijači Hajduka koji su došli u Koprivnicu bili prisutni na utakmici i bodrili svoj klub, Slaven Belupo je osigurao 1200 karata za njih, što čini čak 34% kapaciteta našeg stadiona. Radi se o mjestima predviđenima za najvatrenije navijače ograđenim ogradom te mjestima iznad i pored istih na koje su se mogli smjestiti svi simpatizeri. Ni jedan nije morao ići među najvatrenije navijače, a slavlje gotovo cijelog stadiona nakon drugog gola Hajduka dovoljno govori o ”ne puštanju ljudi na stadion”.

Upute policije i zaštitarske službe naložili su da se za domaći dio tribine karte prodaju ljudima iz pet županija, a za gostujuću ljudima iz svih županija kako bi se lakše kontrolirali možebitni problemi. Razumijemo frustraciju nekih navijača, ali zbog sigurnosti na stadionu morali smo pridržavati uputa te smo prema propisima morali ‘odvojiti’ domaće od gostujućih navijača što je, s obzirom na popularnost splitskog kluba u cijeloj Hrvatskoj, vrlo teško u Koprivnici.

Naš stadion ima jednu tribinu i dva ulaza koja su potpuno jednaka, jedina razlika im je što je jedan na lijevoj, a drugi na desnoj strani. Jedan je predviđen za domaće navijače, a jedan za gostujuće.

Na nekim stadionima navijači Hajduka dočekani su stolicama premazanim izmetom, za vrijeme nekih utakmica ne mogu doći ni u gradove, a kamoli na stadione klubova, na nekima ih se pušta tek 5% od kapaciteta stadiona, što može biti samo 200-tinjak karata. S druge strane, tijekom 20 prvoligaških godina Slaven Belupo i Koprivnica dokazali su se kao ponosan i dobar domaćin za sve navijače Hajduka. Bez obzira koliko ih dođe, svi uđu na stadion bez ikakvih problema, a voljeli bismo da se istakne samo jedan primjer da se bilo kojoj gostujućoj navijačkoj skupini osigura 34% kapaciteta stadiona. Uprava Hajduka može potvrditi kakvim su gostoprimstvom dočekani na svakom gostovanju u našem gradu i na našem stadionu.

Na kraju, zahvalili bismo se pripadnicima Torcide na fer i korektnom navijanju. Iako su zapalili baklje, nisu ih ubacili u teren što nam, s obzirom na uložena sredstva u obnovu istog, puno znači.

Što se pak tiče navodnog napada igrača na zaštitara zbog, kako ponovno navode mnogobrojni mediji, ne prodaje ulaznice njegovoj obitelji oštro demantiramo. Nakon utakmice zaštitari su okružili suce nakon čega je, uslijed povišenih emocija, došlo do naguravanja. Na sreću, sve se vrlo brzo smirilo bez većih posljedica.

Na kraju, navijači Hajduka i navijači bilo kojeg gostujućeg kluba uvijek će biti dobrodošli na naš stadion jer se sport igra zbog publike i jer je i nama ljepše igrati pred punim tribinama i u odličnoj atmosferi pa makar je u Koprivnici stvorili gostujući navijači.