Od Lokomotive ponovno s publikom na tribinama

15.09.2020.


Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku da se gledatelji vraćaju na tribine hrvatskih nogometnih stadiona. Vrata koprivničkog Gradskog stadiona Ivan Kušek – Apaš tako će se otvoriti od utakmice s Lokomotivom koja će se igrati u sklopu 6. kola Hrvatski Telekom Prve lige. S obzirom na situaciju izazvanu pandemijom Covid-19 virusa na snazi će biti posebna pravila. Odluku vam prenosimo u cijelosti:

1. Utakmice HT Prve lige, Hrvatskog nogometnog kupa, Druge HNL, Prve HNL-juniori i Prve HNL pioniri i kadeti u natjecateljskoj godini 2020/21. zbog pandemije Covid-
19 igrat će se s ograničenim brojem gledatelja i to do 30% kapaciteta svake tribine, odnosno lože stadiona. Na utakmicama ne mogu biti gostujući navijači.

2. Klub domaćin obvezan je organizirati utakmicu u skladu s epidemiološkim mjerama koje je propisao lokalni stožer civilne zaštite, uključujući i one o dopuštenom broju osoba na javnom okupljanju.

3. Organizacija utakmice s gledateljima treba se provesti, osim ograničenja broja gledatelja, uz poštivanje i drugih propisanih epidemioloških mjera (održavanje razmaka između gledatelja, osiguranje uporabe dezinficijensa i dr.).

4. Klub domaćin obvezan je za provedbu svih mjera iz ove Odluke. U slučaju nepridržavanja mjera, osobito razmaka između gledatelja ili prekoračenja broja gledatelja, povjerenik natjecanja ovlašten je donijeti odluku da klub domaćin igra utakmice bez gledatelja.

5. Ako se utakmica ne može odigrati pred gledateljima zbog mjera koje vrijede u mjestu odigravanja, za vrijeme važenja ove odluke na utakmicama HT Prve lige dopušteno je prisustvo 50 osoba kluba domaćina, a na utakmicama Druge HNL 30 osoba kluba domaćina, pod uvjetom da je to u skladu s epidemiološkim mjerama koje vrijede u tom gradu ili županiji.

6. Danom početka primjene ove Odluke prestaje važiti Odluka Izvršnog odbora od 10. 08. 2020. o igranju utakmica bez gledatelja.

7. Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 18. rujna 2020. godine.