POJAČANJA OD KOJIH SE MNOGO OČEKUJE

16.02.2016.


Igrači koji su posljednjeg dana prijelaznog roka došli u Slaven Belupo: Soren Christensen i Mario Burić a uskoro i Nikola Pokrivač, trebali bi znatno osnažiti sastav trenera Željka Kopića u nastavku proljetnog prvenstva.
Sva trojica su “veznjaci” čije bi iskustvo i znanje moralo pridonijeti sigurnijoj i kvalitetnijoj igri naše ekipe u srednjem redu koji je odlaskom Ljubana Crepulje u belgijski Mechelen, te zbog ozljeda Parackog i Gregurina izgubio na ideji i protočnosti kao i stvaranju uspješnijih akcija prema suparničkim vratima, što se najbolje vidjelo već u susretu s Hajdukom.
Danac Soren Christensen koji je svojedobno u mlađim selekcijama svoje zemlje skupio 50 nastupa ima i vrlo zavidnu igračku karijeru odigravši pet utakmica u skupini Lige prvaka: Chelsea, Juventus i Shakhtar Donjeck. Usto je u nacionalnom prvenstvu s Nordsjaellandom osvojio naslov prvaka i Kup, te u 203 nastupa postigao 20 golova.
Mario Burić također je igrač od kojeg se puno očekuje. Pokazao je to u Prvoj HNL nastupajući za Lučko gdje mu je trener bio upravo Željko Kopić, odakle je otišao u austrijski LASK, zatim u Florian, a posljednju sezonu proveo je u slovačkom prvoligašu Zlate Moravce za kojeg je odigrao 17 utakmica.Vrlo je odgovoran u igri i nema dvojbe da će se u našem klubu dokazati na pravi način.
Nikolu Pokrivača koji bi uskoro također trebao sa Slavenom Belupom potpisati ugovor ne mora se posebno predstavljati, jer riječ je o iskusnom i provjerenom igraču s međunarodnom reputacijom koji je imao i niz reprezentativnih nastupa. Iako je zbog bolesti imao stanku uvjereni smo da će pod Kopićevim vodstvom vrlo brzo vratiti na travnjak i pokazati opravdanost njegovog dolaska u naš klub.