POBJEDA FARMACEUTA U SUSRETU S OSIJEKOM ZA MIRNIJU PRVOLIGAŠKU PLOVIDBU

21.10.2013.


Uz odličnu igru u prvom dijelu susreta Slavenu Belupu je trebalo svega 11 minuta da u nedjeljnom ogledu slomio otpor Osijeka.
Golovi koje su postigli Delić i stoper Grgić, koji je s Osijekom zaigrao na lijevom boku bili su dovoljni za osvajanje tri vrlo važna boda te našu momčad doveli na sedmo mjesto i u mirniju prvoligašku plovidbu.
Za Osječane smo se pripremali dva puna tjedna, analizirali njihovu igru, vidjeli da imaju određenu kvalitetu, ali isto tako da ih možemo pobijediti. Čestitam našim igračima na zalaganju koje su pokazali i radu koji ih je doveo do pobjede. Njima pripada najveća zasluga za osvajanje bodova, igrali su disciplinirao i odgovorno i na kraju postigli uspjeh – istaknuo je nakon utakmice trener Slavena Belupa Mladen Frančić i nastavio:
Prvih 45 minuta imali smo veliku premoć, mogli postići više od dva pogotka i “zacementirati” pobjedu. U drugom poluvremenu planirali smo polučiti još najmanje jedan pogodak zbog čega smo u igru uveli Vugrinca koji je u 60. minuti bio u odličnoj prigodi, ali nažalost njegov udarac glavom “skinuo” je gostujući vratar. Da smo poveli s 3:0 ušli bi znatno mirnije u završnicu utakmice u kojoj su i Osječani imali dvije dobre prigode koje srećom nisu iskoristili.
Nama će i svaki sljedeći susret biti kvalifikacijski, svjesni smo toga i mislim da smo na dobrom putu – zaključio je Mladen Frančić koji je kao novi trener Slavena Belupa u tri posljednja kola osvojio sedam bodova. Usto, nakon godinu dana farmaceuti su prvi put povezali dvije pobjede i pokazali da za njih dolaze ljepši i rezultatski bolji dani.