Pioniri svladali na gostovanju Istru i stigli na peto mjesto

03.11.2018.


Pioniri Slaven Belupa upisali su važnu pobjedu na gostovanju u Puli. U 10. kolu Prve hrvatske nogometne lige slavili su protiv Istre 1961 rezultatom 0:1. Mladi Slavenaši odigrali su odgovornu i odličnu utakmicu, a za pobjedu je zabio Peršinović u 28. minuti. Imali su pioniri nekoliko situacija i za povećanje vodstva, ali ih nisu uspjeli realizirati. Na kraju slavili s minimalnih, ali vrijednih i važnih 0:1. Mladi Slavenaši su trenutno petoplasirana momčad s 14 osvojenih bodova.

Sastav pionira: Udovičić, Pavić A. (Od 67. Pavić M.), Petika, Petričić, Jakupanec, Zuskin, Stanić, Lukunić (od 45. Ivančić), Bošnjak, Peršinović, Blažek (od 44. Sinjerec). Trener: Želimir Mešnjak.

Kadeti su pak upisali poraz rezultatom 2:1 od istog protivnika. Iako je Tolić zabio za 1:1 domaćin je uspio postići i drugi pogodak i osvojiti sva tri boda. Valja istaknuti da su naši nogometaši imali nekoliko izglednih situacija, ali Ognjenović i Tomić nisu bili precizni, dok je Vuića zaustavila greda. Kadeti su trenutno 11 s devet bodova.

Sastav kadeta: Županić, Nikić, Mikulić, Ganžulić, Tumpić, Perić, Madjarić, Vuić, Marijanović, Tolić, Matoničkin. Još su igrali: Ognjenović, Tomić, Grubešić, Štajerec, Jendrić, Malenović. Trener: Dalibor Gorupić.