Pioniri, kadeti i juniori s prvenstvom startaju u Puli, kreće i druga momčad

22.08.2019.


Pioniri, kadeti i juniori Slaven Belupa sutra startaju s novom sezonom. Nakon šest tjedana napornih priprema i brojnih prijateljskih utakmica, mladi nogometaši Slaven Belupa u prvom će kolu Prve HNL odmjeriti snage s vršnjacima Istre 1961.  Prvi će na terenu u Puli juniori koji će igrati od 17 sati.

– Spremni čekamo gostovanje kod Istre. Želimo u prvenstvo ući na najbolji mogući način, ali znamo da nas čeka težak zadatak. Dečki su naporno radili na pripremama i jedva čekaju sutrašnju utakmicu. Vjerujem da je ispred nas uspješna sezona i da ćemo s pozitivnim rezultatima krenuti već od gostovanja u Puli – rekao je trener juniora Dalibor Gorupić.

Dva sata kasnije snage će odmjeriti pioniri.

– Kroz pripreme smo imali isti zadatak kakav ćemo imati i kroz prvenstvo, a to je da iz dana u dan napredujemo, kako na tehničkom i taktičkom planu, tako i na fizičkom. To ćemo najlakše ostvariti kroz dobre rezultate, kroz osvajanje bodova i pozitivnu atmosferu. Sutra nas čeka dobar protivnik, ali ja vjerujem da smo dobro radili kroz pripreme i da ćemo osvojiti prve prvenstvene bodove – rekao je trener pionira Slavko Mešnjak.

Posljednji će na teren kadeti koji će svoju utakmicu igrati u 20:30.

– Pomalo neobičan termin utakmice u kojem gotovo nikad nismo igrali, ali moramo mu se prilagoditi. U pripremama smo odradili gotovo sve što smo planirali i sada je vrijeme da to prenesemo na teren u prvenstvenim utakmicama. Dečki su željni utakmica i nadam se da će to pokazati protiv Istre. Protiv svakog protivnika u ligi ćemo tražiti bodove i tako ćemo se i postavljati na terenu iz vikenda u vikend – rekao je Želimir Mešnjak, trener kadeta.

U prvom kolu Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, druga momčad Slaven Belupa odmjerit će snage s drnjanskim Tomislavom. Utakmica će se u Cvetkovcu igrati u nedjelju s početkom u 17:30.

– Četvrta liga je izrazito izjednačena liga i trebamo ju od prvog kola maksimalno ozbiljno shvatiti. Sigurno je da će svi biti posebno motivirani protiv nas i da će nam biti izrazito teško, ali upravo je to podražaj kojeg želimo da dobiju naši mladi igrači. Cilj nam je ući u Treću ligu i zato od samog starta moramo krenuti s pobjedama – rekao je trener druge momčadi Vedran Medenjak.

PETAK, 23.08.2019.

PULA:
17:00, juniori, Istra 1961 – Slaven Belupo
19:00, pioniri, Istra 1961 – Slaven Belupo
20:30, kadeti, Istra 1961 – Slaven Belupo

NEDJELJA, 25.08.2019.

CVETKOVEC:
17:30 Slaven Belupo B – Tomislav Drnje