PETAR BOŠNJAK ZAVRŠIO S PROFESIONALNIM IGRANJEM NOGOMETA

05.01.2009.


Dugogodišnji kapetan Slavena Belupa Petar Bošnjak (1974.), koji ima najduži prvoligaš staž među farmaceutima odlučio je prestati s profesionalnim igranjem nogometa.
Popularni „Pero" pojavio se u ponedjeljak na prvom prozivu koprivničkog prvoligaša, gdje se pozdravio sa svojim dosadašnjim suigračima, stručnim stožerom i klupskim čelnicima, te će igračku karijeru nastavit kao amater. Upisao je trenersku školu, te će u rodnim Ždralovima raditi s pionirima NK Mladost.
– Pero je zadužio naš klub u kojem je proveo deset prvoligaških sezona i bio jedan od njegovih najpouzdanijih i najboljih igrača. Priredit ćemo mu dostojan oproštaj, jer on je klupska legenda i vrlo značajno igračko ime u obitelji Slavena Belupa. Uz amatersko igranje bit će i skaut našeg kluba za bjelovarsko područje, koje nam je do sada dalo nekoliko sjajnih igrača – kazao je između ostalog direktor Slavena Belupa Robert Markulin, dok je Petar Bošnjak vidno uzbuđen naglasio:
– Jednom mora doći kraj profesionalnom igranju i sretan sam, što sam deset sjajnih godina proveo upravo u Slavenu Belupu, koji mi je mnogo toga pružio. Zahvaljujem se svima u klubu, a posebno direktoru Markulinu, trenerima koji su me vodili i mom dosadašnjem treneru Petkoviću. S amaterskim nogometom nastavit ću u jednom od bjelovarskih klubova – završio je Petar Bošnjak.