OVO JE JEDNA OD NAJUSPJEŠNIJIH JESENI SLAVENA BELUPA – KAZAO JE DIREKTOR KLUBA ZVONIMIR ŠIMUNOVIĆ

23.12.2016.


Slaven Belupo je na kraju ovogodišnje jesenske sezone osvojio peto mjesto s 27 bodova iz 20 nastupa i s pozitivnom razlikom pogodaka – 23:22.
Svojim najbližim pratiteljima, Lokomotivi i zaprešićkom Interu “pobjegao” je čak sedam bodova, te bezbrižno može dočekati proljetni dio prvenstva koje će krenuti 18. veljače sljedeće godine.
S jesenskim učinkom svakako je zadovoljan i direktor kluba Zvonimir Šimunović s kojim smo razgovarali uoči božićnih i novogodišnjih blagdana.
– Više smo nego zadovoljni prvim dijelom prvenstva, jednim od najboljih unazad nekoliko godina, u koji smo krenuli s dosta izmijenjenom momčadi jer nam je u ljetnom prijelaznom roku otišlo nekoliko standardnih igrača, ali je istovremeno dovedeno i nekoliko novih za koje smo vjerovali da će biti prava pojačanja. Trebao se dakle stvarati novi sastav i to najvećim dijelom dok je sezona već krenula. Naravno da nije bilo lako, dosta smo oscilirali kroz polusezonu, no na kraju je sve sjelo na svoje mjesto. Desilo se da smo u pripreme krenuli s jednom, zatim u prvenstvo ušli s “drugom”, a jesensku sezonu završili s “trećom” ekipom koja je po meni zadnju trećinu prvenstva odigrala na visokoj razini, što je uostalom potvrđeno bodovima koje imamo na kontu kao i pozicijom na tablici – istaknuo je Zvonimir Šimunović koji se osvrnuo i na dolazak novih igrača u klub:
– Zajedno s trenerom Željkom Kopićem odgovorno smo radili na dovođenju kvalitetnih pojedinaca koji će dostojno zamijeniti igrače koji su otišli, i najbolje se uklopiti u željeni sustav igre. Bilo je u početku dosta nestrpljenja i skepse u javnosti oko novih igrača kojima je trebalo određeno vrijeme za prilagodbu, ali mislim da se na kraju pokazalo da smo bili uspješni u doselekciji, i moram reći da u tome vidimo i osobnu satisfakciju zbog dobro odrađenog posla. Njihove igre i naši jesenski rezultati su potvrda svega onog dobrog što smo napravili.
Stručni stožer na čelu s trenerom Kopićem radio je vrlo savjesno i odgovorno, što se na kraju pokazalo najboljim za postignute rezultate.
– Kao direktor kluba čitavo ovo vrijeme imam veliko povjerenje u rad stručnog stožera na čelu sa g. Kopićem. Čak i kad nam rezultati nisu išli u prilog vjerovao sam da će nam se kvalitetan rad ubrzo pozitivno vratiti i kroz rezultate. Stalno pratim njihov rad i mislim da stručnom stožeru pripadaju najveće zasluge za postignute jesenske rezultate. Uostalom, Slaven sad već drugu sezonu u kontinuitetu ima prepoznatljivu igru o kojoj pohvalno govore nogometni stručnjaci pa čak i naši suparnici. S trenerom Kopićem imamo ugovor do kraja sezone i vrlo brzo ćemo mu ponuditi i njegov produžetak, jer malo je tako mladih, vrijednih i uspješnih trenera.
Uz novopridošle igrače krajem jeseni prigodu za nastup dobilo je i nekoliko mladića iz klupske škole nogometa.
– Prije svega treba reći jednu stvar, liga 10 je vrlo zahtjevna i ozbiljna liga, i kao takva nije idealan poligon za masovno uvođenje mladih igrača bez iskustva seniorskog nogometa i istovremeno stvaranje igre i rezultata. Mladi igrači, njihovi roditelji i svi skupa oko kluba smo često nestrpljivi oko toga da što prije i u što većem broju dobiju priliku, ali to treba raditi planski i postepeno ukoliko ne želimo da napravimo kontraefekat. U dogovoru s trenerom stalno razmišljamo o uvođenju mladih igrača iz Škole nogometa u momčad i neki od njih već su dobili određenu minutažu. Pokazalo se to opravdanim jer su ispunili naša očekivanja. Treba svakako reći, da se u klupskoj školi nogometa pod ravnanjem g. Keleka radi vrlo kvalitetno, tako da već sada imamo nekoliko vrlo darovitih juniora i kadeta čije su ekipe jako dobro plasirane u svojim ligama. Isto tako valja spomenuti da s prvom ekipom kontinuirano trenira sedam, osam, najtalentiranijih juniora, koji će ovisno o situaciji, i u budućnosti dobivati priliku da pokažu koliko mogu.
Nakon zimske stanke prvoligaška momčad će prvu prozivku imati 9. siječnja 2017. i krenuti s već razrađenim pripremama.
– Sve je utvrđeno i nakon desetak provedenih dana u Koprivnici, 21. siječnja odlazi se na pripreme u Medulin gdje će se nastupiti na već tradicionalnom turniru Arena kup uz odigravanje prijateljskih utakmica. Nakon toga momčad se vraća u Koprivnicu i nastavit će s treninzima do početka proljetnog prvenstva kad odlazimo u goste Dinamu. Kroz pripremne oglede iskristalizirat će se sastav koji će krenuti u drugi dio prvoligaškog natjecanja i u kojem ćemo moći, s obzirom na plasman i broj osvojenih bodova igrati mirnije i sustavno stvarati momčad za sljedeću sezonu. Za sada ostajemo u istom sastavu, ali uvijek je otvorena mogućnost odlaska nekog igrača ako za njega dođe odgovarajuća financijska ponuda.
Uz uspješne rezultate i financijska podloga u klubu je stabilnija nego što je to bila prije nekoliko mjeseci.
– Uz racionalno upravljanje te s nekoliko dobrih izlaznih transfera, i naravno uz sponzore, zatvorili smo financijsku konstrukciju do kraja sezone. Mogu reći da je trenutna situacija na tom planu sada mnogo bolja nego što je bila u proteklih nekoliko godina, iako treba i dalje biti vrlo oprezan i racionalan, jer se još uvijek ne radi o dugoročnoj stabilnosti, i situacija se lako promijeni. Sve smo podredili stabilnosti kluba na svim poljima i u tome velikim dijelom uspijevamo. Sad nam predstoji odraditi dobre zimske pripreme i vjerujem da možemo optimistično očekivati proljetni nastavak prvenstva – zaključio je direktor Slavena Belupa Zvonimir Šimunović koji je svima igračima, stručnom stožeru, prijateljima i navijačima kluba zaželio sretne božićne i novogodišnje blagdane.