OVAJ VIKEND NASTAVAK PRVE HNL KADETA I JUNIORA

05.03.2008.


Već na samom početku proljetnog dijela prvenstva vodeće momčadi u obje konkurencije, kadeti i juniori Varteksa, gostuju kod Rijeke i ishod tih utakmica bitno može odrediti daljnji tijek borbe za sam vrh tablice pogotovo što već u drugom kolu nastavka slijede derbi utakmice momčadi Varteksa i Hajduka u Varaždinu.
Kadetska momčad Hajduka zaostaje samo tri boda, a da su u dobroj formi pokazali su na završnici Hrvatskog kupa u Umagu prije desetak dana kada su uvjerljivo osvojili trofej što će im sigurno dodatno podići atmosferu u momčadi. U identičnoj situaciji i dobroj atmosferi nastavak natjecanja dočekuju juniori Dinama koji su trofej namijenjen pobjedniku Hrvatskog kupa osvojili upravo prošlog vikenda i sada će se sigurno potruditi pokušati osvojiti i prvo mjesto u prvenstvu.
Za razliku od prijašnjih prvenstava kadeta i juniora predstoji sigurno interesantna i neizvjesna borba za ostanak u ligi jer će od ovog prvenstva dva najslabija kluba (u ukupnom zbroju bodova kadeta i juniora) morati napustiti natjecanje, a trenutno su najugroženiji Šibenik sa 22 boda, Marsonia 24 te Istra 1961 sa ukupno 25 osvojenih bodova.