OTVORENO PISMO UPRAVE NK SLAVEN BELUPA

23.04.2014.


Poštovani !

Posljednji događaji u I. MAX TV HNL očito izmiču kontroli i tražimo hitno poduzimanje mjera i sankcija prema odgovornima za ovakvo stanje.

NK Slaven Belupo je u borbi za opstanak u prvoj HNL zajedno sa NK Hrvatski Dragovoljac i NK Osijek. Unatoč našem očekivanju da će obzirom na delikatnu situaciju u kojoj se ova tri kluba nalaze, odgovorne osobe voditi računa da završnica prvenstva protekne u fair i sportskom nadmetanju,te da će se opstanak u ligi rješavati na zelenom terenu,događaji u posljednjih nekoliko kola ukazuju da to na žalost ipak neće biti tako.
Delegiranje sudaca od strane povjerenika za suce je u najmanju ruku čudno,jer teško si možemo objasniti logiku da u ovakvim trenucima prilikom delegiranja netko ne vodi računa o tome da otkloni bilo kakvu sumnju u moguću pristranost sudaca i na taj način i njima i klubovima stavlja ogroman teret na leđa,čime unaprijed ostavlja prostora raznoraznim pričama i špekulacijama.

Na utakmici NK Slaven Belupo – RNK Split delegiran je sudac iz Osijeka koji je,ispostavilo se na kraju,teško oštetio NK Slaven Belupo nedosudivši u 39. minuti u istoj akciji u dva navrata evidentni kazneni udarac za naš klub.
Na utakmici NK Slaven Belupo – NK Istra 1961 delegiran je sudac Bruno Marić iz Daruvara koji u 63. minuti ne sudi očigledan faul na našem igraču Brleku nakon čega domaćin postiže drugi pogodak, a u 90. minuti tendenciozno dosuđuje nepostojeći kazneni udarac za NK Istra 1961 čime izravno utječe na konačni rezultat utakmice i otima nam dva boda koja u konačnici mogu biti dragocjena za naš klub u borbi za opstanak.

Očito se nečijim „slobodnim sudačkim uvjerenjem“ izravno utječe na sudbinu i živote nogometnih profesionalaca, kao i na kompletnu sudbinu podravskog nogometa i nogometa cijele Sjeverozapadne Hrvatske.
Želimo napomenuti da navedeni sudac, kao ni četvrti sudac Zebec nisu niti smjeli biti delegirani na ovu utakmicu nakon kardinalnih grešaka na utakmici NK Hrvatski Dragovoljac – HNK Hajduk u prošlom kolu.

Svojim Odlukama i greškama na štetu NK Slaven Belupo navedeni suci i oni koji su ih delegirali izravno su utjecali na plasman NK Slaven Belupo i na situaciju da smo gurnuti na rub ispadanja iz I. HNL te ovim putem tražimo njihovo drastično kažnjavanje, iako nam to u ovome trenutku ne može biti nikakva satisfakcija za izgubljene bodove.

Ne želimo ovim putem ulaziti u čudne rezultate u posljednjim kolima, jer vjerujemo da je u sportu sve moguće, ali sud o tome je već ionako dala cijela nogometna, a i šira javnost.

NK Slaven Belupo će se pošteno boriti do kraja za opstanak i ako treba ispasti neka pošteno ispadne, ali želimo da nam se omoguće ravnopravni uvjeti natjecanja, jer svojim dosadašnjim djelovanjem ničime nismo zaslužili ovakav odnos nogometnih struktura prema našem klubu koji je uvijek fair i pošteno predstavljao hrvatski nogomet u domaćem prvenstvu, kao i u mnogobrojnim europskim utakmicama.

S obzirom da su sudačka organizacija i povjerenici pod ingerencijom HNS-a tražimo sankcije prema svim odgovornima za ovakvo stanje i to:
– najstrože sankcioniranje sudaca koji svojim pogrešnim odlukama direktno utječu na opstanak u ligi i kroje izgled prvenstvene tablice
-sankcioniranje povjerenika za suđenje g. Ivana Perajića koji je svojim delegiranjem po direktivi ili svojom nesposobnošću doveo do ovakvih situacija da suci koji nisu nepristrani svojim greškama direktno izbacuju jedan klub iz lige
-sankcioniranje predsjednika Komisije sudaca Dušana Kukića koji unatoč upozorenjima i molbama nije poduzimao potrebno da u završnici prvenstva bude korektno suđenje već će sudačke greške ispaštati NK Slaven Belupo

Time dajemo mogućnost HNS-u da raščisti situaciju u okviru nogometne organizacije.
U slučaju nepoduzimanja istog ostati će mrlja na aktualnoj sezoni što nije u interesu cjelokupnog hrvatskog nogometa.

S poštovanjem,

Uprava NK Slaven Belupo
Predsjednik
Stanislav Biondić