OSVOJENI BOD NA KANTRIDI FARMACEUTIMA POTPUNO OTVORIO VRATA EUROPE

07.05.2012.


Nakon osvojenog boda kod Rijeke, 1:1, Slaven Belupo je kolo prije kraja prvenstva zadržao treće mjesto s dva boda prednosti ispred četvrtoplasiranog Splita.

Farmaceuti su nastupom na Kantridi iskazali dobru formu, iako su nastupili bez pet standardnih igrača i potpuno se približili još jednom nastupu u Euro-ligi.

U svom posljednjem ovosezonskom susretu Slaven Belupo će biti domaćin Istri 1961 i dovoljan će mu biti samo bod da zadrži treće mjesto, dok će Split gostovati kod novostarog prvaka Dinama u Zagrebu.

Neodlučeni rezultat na Kantridi potpuno nam je otvorio vrata u Europu, jer ne vjerujem da Istra može dobiti Dinamo u Zagrebu. Ako se i to dogodi nama će s Puljanima biti dovoljan i neodlučeni rezultat, jer smo bolji u dva međusobna susreta sa Splićanima. U jesenskom prvenstvu s njima smo na njihovom travnjaku odigrali neriješeno, dok smo ih u uzvratu na koprivničkom stadionu pobijedili – 2:0 – kazao je nakon povratka iz Rijeke trener Slavena Belupa Roy Ferenčina i nastavio:

Na Kantridi smo nastupili bez ozlijeđenog Vugrinca i još nekih standardnih igrača, tako da je prigodu dobilo nekoliko juniora koji su opravdali očekivanja. Izjednačujući pogodak Bubnjića na ubačaj Kuprešaka bio je kruna naših napora i zasluženo smo se nepobijeđeni vratili u Koprivnicu – zaključio je trener Ferenčina, koji će farmaceute okupiti u utorak poslijepodne i krenuti s pripremama za utakmicu s Istrom 1961.

Treću javnu opomenu na Kantridi dobio je stoper naše momčadi Elvis Kokalović i neće konkurirati za susret s Istrijanima, dok će ostali naši standardni igrači koji nisu nastupili s Rijekom najvjerojatnije biti spremni za posljednji prvenstveni nastup.