OSLONIT ĆEMO SE NA VLASTITE SNAGE, ALI PRAVA POJAČANJA SU UVIJEK DOBRODOŠLA – ISTIČE JOSIP OMRČEN-ČEKO

24.06.2016.


Kao i svakog prijelaznog roka sportski klupski direktori najzaposleniji su u svom okruženju jer prijelazno razdoblje za igrače i te kako je važno, posebno za prvoligaške sredine i njihovu nadolazeću natjecateljsku sezonu.
U našem klubu sportski direktor Josip Omrčen-Čeko također je “najistureniji” kada je riječ o odlasku ili dolasku igrača, naravno u dogovoru s klupskim čelnicima i trenerom koji je odgovoran za rad i rezultate momčadi.
– Kod nas se sve obavlja dogovorno i u miru, bez posebnih stresova jer oni nisu nikome potrebni. Slaven Belupo je klub koji je svjestan svojih mogućnosti i tako se ponaša – ističe Josip Omrčen-Čeko i nastavlja:
– Odmah nakon završetka sezone koja je za nas bila vrlo uspješna jer smo igrali finale Hrvatskog kupa i u prvenstvu osvojili sedmo mjesto, odlučili smo se za određene igračke promjene. Otpustili smo Rozmana, Parackog, Križmana, Marciuša i Peričića s kojima nismo htjeli produžiti ugovore dok se zbog boljih financijskih uvjeta Filip Ozobić, kojem je istekla ugovorna obveza odlučio na odlazak u inozemstvo iako smo s njim željeli produžiti suradnju. U inozemstvo, odnosno u belgijski Lokeren nakon odličnih proljetnih nastupa za naš klub dogovorno je otišao Ivan Jambor za kojeg smo dobili određenu novčanu odštetu. Ostali igrači naše najbolje momčadi i dalje su u klubu i pripremaju se za novu prvoligašku sezonu.
Prijelazni rok je u tijeku. Hoće li još biti odlazaka ili dolazaka u naš klub?
– Ako će za nekog našeg igrača doći odgovarajuća novčana ponuda onda ćemo odlučiti o tome i donijeti rješenje koje je najbolje za nas. Jasno da to ovisi o ponudi koja bi nas zadovoljila jer sve se svodi na financijska sredstva koja su nam potrebna za daljnji rad kluba. Kada je riječ o dolascima igrača u našu sredinu sigurno je da će ih biti, ali ne u većem broju. Zanimaju nas neka imena koja bi nam bila istinska pojačanja i to bez novčane odštete. Pregovaramo s nekoliko njih, ali za sada ne želimo izlaziti u javnost no sve će uskoro biti poznato.
U pripremno razdoblje uključeno je niz mladih igrača koji su prošli klupsku nogometnu školu. Znači li to da su u najužem fokusu za sljedeću sezonu?
– Svakako, jer cilj nam je da u momčadi imamo što više igrača iz vlastite sredine. U dosadašnjem pripremnom razdoblju i na prijateljskim utakmicama iskazali su svoju darovitost i vidjelo se da se na njih može najozbiljne računati. Ako nastave dosadašnjim radom, a nema razloga da tako ne bude ubrzo bi neki od njih mogli “uskočiti” u najbolju momčad, no o tome će odlučiti trener.
Poznat je novi prvoligaški raspored prvenstva. Kako ga vidite?
– Već nekoliko sezona naša Liga broji deset klubova među kojima nema prevelike razlike. Samo Dinamo, Rijeka i Hajduk imaju određenu prednost, dok su ostali klubovi dosta izjednačeni i njihovi rezultati ovise o trenutačnoj formi. Novo prvenstvo bit će sigurno zanimljivo, a za nas je sam početak posebno znakovit, jer prve dvije utakmice igramo kod kuće.
U prvom kolu dolazi nam Inter-Zaprešić, a u drugom novi prvoligaš vinkovačka Cibalia. Na “papiru” je to dobro, ali pod uvjetom da iskoristimo prednost domaćeg travnjaka. Uspijemo li u tome startali bi odlično u novu sezonu što bi nam bio dodatni poticaj za njen nastavak. Siguran sam, da ćemo za početak natjecanja biti potpuno spremni, da će nas zaobići ozljede što je vrlo važno i da ćemo u sljedećem prvenstvu ostvariti još bolje rezultate – završio je sportski direktor Slavena Belupa.