Održana sjednica izvanredne skupštine Slaven Belupa

07.06.2024.


Nogometni klub Slaven Belupo održao je sjednicu izvanredne Skupštine na kojoj je prezentirano izvješće o radu i rezultatima Kluba i izvješće o radu Uprave Kluba za 2023. godinu te se donio Program rada i financijski plan za 2025. godinu. Odazvala su se 22 člana od ukupno 35 članova skupštine, a sve su odluke prihvaćene jednoglasno.

Valja istaknuti da je sjednici prisustvovao i dugogodišnji župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

– Ponosan sam što Koprivnica i Županija imaju prvoligaša, klub koji je toliki niz godina među 10 najboljih u Hrvatskoj. Moramo to cijeniti jer smo klub iz najmanjeg grada u najvišem rangu te zbog činjenice da je sve teže pratiti korak s ‘velikima’ koji imaju višestruko veće budžete. Vjerujem da će Slaven Belupo u budućnosti biti još bolji, i rezultatski i organizacijski – rekao je župan.

Planirani prihodi Slaven Belupa u 2025. iznose 4,464.928,19 eura, od čega najveći udio imaju prihodi od sponzorstva i UEFA-e, HNS-a i TV prava, dok su rashodi procijenjeni na 4,299.810,00 eura. Najveći udio imaju troškovi prve momčadi i Škole nogometa.

– Ne možemo biti zadovoljni sportskim rezultatima u sezoni iza nas. Nažalost, bili smo suočeni s mnogim izazovima te se poklopio niz okolnosti koje su dovele do toga, ali one će nam biti motiv da u budućnosti budemo bolji. Moramo pojačati ekipu za novu sezonu što će biti izazovno jer konkurencija ulaže znatno veći novac od nas. Radit ćemo sve kako bismo klub digli na još jednu višu razinu.  I rezultatski, i organizacijski i financijski, ali i infrastrukturno. Od idućeg tjedna kreće zamjena dotrajalog travnjaka, a nadogradnja stadiona i daljnje investiranje u isti je neminovnost ako želimo dugoročno igrati u najvišem rangu hrvatskog nogometa – izjavio je predsjednik Robert Markulin.