Očitovanje Uprave kluba o financijskom poslovanju u 2020. godini

29.03.2021.


Uprava Nogometnog kluba Slaven Belupo ovim putem obraća se javnosti vezano na pojedine medijske špekulacije oko financijskog poslovanja kluba u 2020. godini u kojima se na neistinit način prikazuje isto.

Financijsko poslovanje Nogometnog kluba Slaven Belupo u prethodnoj je godini bilo uredno kao i u svim prijašnjima. Naš je klub obavezan predati financijski izvještaj Hrvatskom nogometnom savezu za potrebe licenciranja te FINA-i kao izvještaj poslovnog subjekta. Izvještaj za FINA-u predstavlja naš službeni financijski izvještaj koji komuniciramo svake godine na Skupštini kluba i u javnosti te je usporediv s izvještajima objavljenima unazad 20 godina poslovanja kluba.

Razlika između ova dva financijska izvještaja je u knjiženju ostvarenih transfera. Većina ostvarenih transfera Nogometnog kluba Slaven Belupo dogovorena je u obročnim otplatama, odnosno u ratama. FINA-in izvještaj bilježi uplaćene rate, dok HNS-ov odmah bilježi ukupnu cijenu transfera koji se, primjerice, može isplaćivati i u narednih tri, četiri ili pet godina.

Prema službenim izvještajima predanima u FINA-u ostvaren je prihod od 22.303.132kn te je ubilježen rashod od 23.371.992kn. Uz preneseni višak iz 2019. godine, rezultat poslovanja u 2020. godini je manjak prihoda u iznosu od 416.050kn što je logičan slijed nakon izazovne godine na svim poljima iza nas, uzrokovana prije svega COVID-19 pandemijom.

Klub redovno isplaćuje plaće  bez dana zakašnjenja, kako radnoj zajednici, tako i igračima. Na stabilnim je temeljima i gleda kako unaprijediti svoj rad i poslovanje, a nikako nije u situaciji da ga se treba spašavati.

Uprava NK Slaven Belupo