OČEKUJEM USPJEŠNU JESENSKU ZAVRŠNICU – REKAO JE TRENER NAŠE MOMČADI ŽELJKO KOPIĆ

23.11.2016.


Nema dvojbe da je Slaven Belupo s vodećom Rijekom odigrao svoju najbolju jesensku utakmicu te osvojio vrlo važan bod u prvoligaškoj utrci.
Svih 90 minuta naša je momčad bila bolji suparnik, imala više od igre i više prigoda za postizanje pogotka, te bila bliže pobjedi od lidera prvenstva.
Koprivnički sastav djelovao je uvjerljivo, dominirao travnjakom i da je bilo samo malo sportske sreće Riječani bi doživjeli svoj prvi ovojesenski poraz.
Nakon utakmice sličnog mišljenja je bio i trener naše ekipa Željko Kopić koji je taktički sjajno postavio igru i pokazao da se Slaven Belupo više nego ravnopravno može nositi s najboljim hrvatskim klubovima.
– Cijela momčad igrala je jako dobro, nismo imali slabog mjesta i sve čestitke na prikazanom nogometu. Jasno da svi zaslužuju pohvale, a posebno sam zadovoljan igrom Hebera i Bouadle koji su pokazali veliki pomak u tjelesnom smislu i stvarali dosta problema Riječanima – istaknuo je trener našeg kluba i nastavio:
– Iz momčadi smo zbog ozljede morali izostaviti Stevanovića koji nam ulijeva stabilnost, ali igrači koji su bili na travnjaku dali su sve od sebe tako da nismo imali nikakvih slabosti. Savića i Christensena stavili smo ispred suparničke zadnje linije, dobili višak igrača i to smo vrlo dobro odradili. Njihova zadnja linija imala je zbog toga dosta problema.
Rijeka je u Koprivnicu došla nastaviti svoj uspješan prvenstveni niz, a na kraju je morala biti zadovoljna osvojenim bodom.
– Bili smo bliže pobjedi, imali više prigoda za pogotke, a najbolju smo propustili pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Naša obrana djelovala je također vrlo sigurno, jer ne treba zaboraviti da Rijeka ima najbolji napad Lige. Dinamu je pet puta “zatresla” mrežu, Hajduk i Osijek također joj ništa nisu mogli, stoga je ovaj bod i neprimljeni pogodak za nas zaista uspjeh. Igrali smo i u Osijeku jako dobro iako smo minimalno izgubili iz dvojbenog kaznenog udarca i mislim da imamo kontinuitet kojim ćemo nastaviti.
Kako se približava jesenska završnica momčad Željka Kopića igra sve bolje što ulijeva optimizam za sljedeće nastupe. Treba reći da već u petak odlazi Lokomotivi, zatim igra četvrtfinale Kupa u Osijeku, a onda za redom na koprivnički travnjak u prvenstvu dolaze Hajduk, Inter i Cibalia.
– Raspored je dosta “zgusnut” ali mi ćemo nastojati igrati najbolje što možemo, a mislim da smo na posljednjim utakmicama pokazali da zaista možemo. Najvažnije da ostanemo stabilni i onda će sve biti u redu. U drugom dijelu ljestvice između nas i još dva kluba nema velike bodovne razlike tako da u samoj jesenskoj završnici možemo do željenog plasmana.
I kada igra naše momčadi nije bila na razini kao s Riječanima, Željko Kopić je bio svjestan da njegov rad i rad njegovih suradnika mora donijeti kvalitetniji pomak, što se i obistinilo.
– Često sam ponavljao da ćemo igrati sve bolje, iako nas je na nekim utakmicama sreća dosta napustila jer smo ih izgubili na način na koji se to rijetko događa. Posebno s Osijekom i Lokomotivom na našem stadionu. Izvukli smo određene pouke i to je najvažnije. Neka samo dobro završi jesensko natjecanje a onda ćemo, siguran sam u miru u zimi napraviti još veći iskorak, jer će svi igrači zajednički krenuti s pripremama – završio je trener Kopić kojeg su navijači Slavena Belupa kao i cijelu momčad nakon osvojenog boda s Rijekom pljeskom ispratili u svlačionicu, zadovoljni igrom koju su te nedjeljne večeri vidjeli na koprivničkom stadionu.