OČEKUJEM DA ĆEMO ZADRŽATI PETO MJESTO, A MOŽDA NAPADNEMO I ČETVRTO – KAZAO JE ZLATKO BAŠIĆ

20.01.2017.


Nema dvojbe da su šef stručnog stožera Slavena Belupa Željko Kopić i njegov prvi suradnik Zlatko Bašić jedan od najbolji trenerskih dvojaca u prvoligaškoj povijesti našeg klub.
Njihova zajednička suradnja krenula je prije desetak godina u sisačkoj Segesti, nastavila se u nogometnoj školi Hrvatskog dragovoljca, NK Lučko i NK Zagreb iz kojeg su prije godinu i pol došli među farmaceute.
Njihov svakodnevni kvalitetan trenerski rad izaziva posebnu pozornost poklonika koprivničkog nogometa i najviše pridonosi uspješnim rezultatima našeg kluba, koji se nakon vrlo dobrih prošlojesenskih nastupa učvrstio na petom mjestu prvenstvene ljestvice.
– Početkom sezone imali smo dosta oscilacija zbog odlaska i dolaska igrača no vjerovali smo u svoj rad i znali da imamo igračku kvalitetu koja će morati doći na vidjelo. Pokazalo se da smo bili u pravu što se najbolje vidjelo u završnici jesenskog prvenstva kad su igrači došli u optimalnu formu i mogu reći, da smo zasluženo peti sa sedam bodova prednosti ispred najbližih pratitelja – zaprešićkog Intera i Lokomotive – kazao je Zlatko Bašić i nastavio:
– Sada smo završili s prvim dijelom priprema za proljetno natjecanje koje smo u potpunosti obavili u Koprivnici, bez obzira na vrlo nepovoljne zimske uvjete. Uz tjelesne napore koji su u tom ciklusu neizostavni stalno smo radili i s loptom, jer naše treninge isključivo provodimo na situacijski način s određenom prilagodbom. Uspješno smo obavili zacrtano, igrači su dobro podnijeli sve napore i mirno nastavljamo s pripremama u kojima ćemo krenuti s odigravanjem prijateljskih utakmica.
Slaven Belupo tradicionalno sudjelovanje na zimskom Arena turniru u Medulinu na koji kreće u subotu i tamo će odigrati četiri pripremne utakmice.
– Uz prijateljske susrete svakodnevno ćemo trenirati, odnosno bit će to “miks” koji će nam dati odgovor na spremnost svakog pojedinca i naravno cijele momčadi. Svi igrači koji se nalaze na priprema dobit će prigodu za nastup kako bi pokazali svoju spremnost, sposobnost i naravno kvalitetu. Kroz prijateljske utakmice koje ćemo još imati nakon medulinskog turnira najbolji od njih kandidirat će za proljetne prvoligaške nastupe. Najvažnije da u Medulinu i kasnije vrijeme bude dobro kako bi imali što više treninga s loptom i odigrali utakmice koje smo planirali.
Proljetno prvenstvo krenuti će za nešto manje od mjesec dana. Što očekujete?
– Za nas je najvažnije da idemo korak po korak, ali uvijek korak više. Samo tako možemo napredovati u igri i naravno rezultatu. Očekujem da ćemo zadržati peto mjesto, no nije isključeno da napadnemo četvrto ukoliko nam se ukaže prigoda. Vjerujem u momčad koju imamo i koja će biti sastavljena od najboljih naših igrača. Među njima je i nekoliko mladića iz klupske škole nogometa koji vrlo marljivo rade i očekujem da će neki od njih biti među najboljima. Neka nas samo zaobiđu ozljede i sve će biti uredu.
Kako vidite “Ligu 10”?
– Po meni je ona u uzlaznoj putanji, svake godine je sve jača što se najbolje vidi iz transfera igrača koji odlaze u najbolje europske klubove. Neki podcjenjuju naše prvoligaško natjecanje, ali nisu u pravu. Konkurencija je velika, naši najjači klubovi mogu izgubiti od momčadi koje se bore za opstanak i to pokazuje da imamo kvalitetno prvenstvo. “Liga 10” je najbolje rješenje jer daje velike mogućnosti razvoju igrača, posebno mladih – zaključio je Zlatko Bašić.