OČEKIVAO SAM BOLJI OVOSEZONSKI PLASMAN – KAZAO JE TRENER ŽELJKO KOPIĆ

30.05.2017.


Iako je Slaven Belupo nakon jesenskog dijela prvenstva bio najbliži osvajanju petog mjesta  (imao je sedam bodova prednosti ispred najozbiljnijih pratitelja), nakon završetka sezone morao se zadovoljiti plasmanom na sedmu poziciju jer je peto mjesto pripalo Lokomotivi, a šesto Istri 1961.

Naravno da s tim plasmanom nije zadovoljan ni trener Željko Kopić čija momčad na nekoliko odlučujućih utakmica nije postigla očekivane rezultate, posebno u završnici natjecanja kad je izgubila četiri posljednja susreta (Osijek, Rijeka, Lokomotiva, Hajduk).

– U sezonu smo startali jako dobro, prvi poraz smo doživjeli tek u 6. kolu i nažalost krenuli s neuspjesima. Neki igrači su nam u klub stigli krajem prijelaznog roka, dok su neki otišli tako da smo u hodu morali stvarati momčad – istaknuo je Željko Kopić i nastavio:

– Pri kraju jeseni ponovno smo se digli, ostvarili četiri pobjede za redom (Lokomotiva, Hajduk, Inter, Cibalia) i stvorili primjernu bodovnu zalihu za proljetni start. Očekivao sam da ćemo nastaviti u tom pravcu, ali nažalost nismo – kazao je trener našeg kluba.

Upravo su proljetni nastupi pridonijeli lošijim rezultatima, iako je Slaven Belupo prema prikazanim igrama na nekoliko izgubljenih utakmica bio bolja momčad.

– Niz bodova jednostavno smo prosuli, da ne kažem poklonili suparnicima. Našu igru nismo rezultatski oplemenili i zato je proljetno prvenstvo ispod mojih očekivanja. Neke smo utakmice izgubili zbog velikih individualnih grešaka, što znači da nismo bili stabilni kad smo to trebali biti. Vidjelo se to i u posljednjem kolu s Hajdukom koji je iskoristio naše propuste i naravno zasluženo slavio, dok smo mi u drugom dijelu utakmice propustili realizirati nekoliko sjajnih prigoda i opet ostali bez bodova.

Odmah nakon posljednje utakmice igrači su otišli na odmor od kojih su neki već napustili klub (Stevanović, Christensen). Za očekivati je da će još biti odlazaka jer neki nisu zadovoljili, ali i dolazaka u redove koprivničkog prvoligaša.

– Igračkih promjena će sigurno biti kao i nakon svake sezone i to je normalno. Određeni broj igrača došao je u Slaven Belupo spašavati svoje karijere jer su u prijašnjim sredinama zastali u svom razvoju. Ima ih koji već gledaju prema drugim destinacijama, ali i onih koji nisu opravdali naša očekivanja. Za neke pak, koji su pokazali kvalitetu postoji veliko zanimanje drugih klubova i vjerojatno će se u tom pravcu neke stvari odraditi kao što se to odradilo i prije kad smo s nekoliko jako dobrih transfera klubu osigurali stabilnost. Na meni i mojim suradnicima je da opet složimo momčad koja će nas u sljedećem prvenstvu dostojno predstavljati i to ćemo učiniti. No, o tome je još prerano govoriti jer je prvenstvo tek završilo.

U našem klubu sve je već poznato kad je riječ o početku priprema za sljedeću sezonu, koja počinje polovicom srpnja.

– Nemamo mnogo vremena za odmor jer ćemo s ljetnim priprema krenuti 12. lipnja čiji ćemo prvi dio odraditi u Koprivnici. Drugi dio priprema predvidjeli smo u Sloveniji (Rogla) gdje postoje odlični uvjeti. Tamo ćemo boraviti desetak dana i odigrati nekoliko pripremnih utakmica koje će nam pokazati naše mogućnosti. Kao i svako pripremno razdoblje odradit ćemo na najbolji način i uvjeren sam spremni dočekati novu sezonu – rekao je između ostalog trener Slavena Belupa Željko Kopić.