NOVI TRENER SLAVENA BELUPA ŽELJKO KOPIĆ PREDSTAVLJEN JE KOPRIVNIČKIM NOVINARIMA

10.06.2015.


Uz nazočnost direktora kluba Zvonimira Šimunovića i tehničkog direktora Roberta Kerovca danas “točno u podne” u Plavom salonu na Gradskom stadionu koprivničkim novinarima je predstavljen, kao što se i očekivalo novi trener Slavena Belupa Željko Kopić (38), dosadašnji trener NK Zagreb.
Željko je bio naš prvi izbor, riječ je o mladom i darovitom stručnjaku koji je imao ugovor sa Zagrebom i zahvaljujem predsjedniku “pjesnika” Draženu Mediću što smo se dogovorili oko raskida tog ugovora kako bi njegov dosadašnji trener došao u naš klub. Uvjeren sam da će i u Koprivnici kao šef struke biti uspješan i pokazati da je naša odluka bila ispravna. Cilj nam je da nova sezona za nas prolazi u jednom mirnom ozračju, bez rezultatskih stresova i da tijekom prvenstva budemo uz momčadi iz gornjem dijelu ljestvice – uvodno je kazao direktor Slavena Belupa Zvonimir Šimunović, dok je novi trener Željko Kopić dodao:
Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju, a mom dolasku među farmaceute mnogo su pridonijeli direktor Šimunović i sportski direktor Josip Omrčen-Čeko. Svjestan sam odgovornosti u vođenju momčadi, radit ću maksimalno odgovorno po svim kriterijima struke – rekao je Željko Kopić, te istaknuo:
Kadrovsku križaljku još nismo definirali jer su neki igrači najavili odlazak, a neki će doći, no vrlo brzo sve ćemo srediti. Igrače Slavena Belupa jako dobro poznajem i znam da su uz kvalitetu koju imaju i vrlo karakterni. Siguran sam da ćemo igrati stabilno, bez posebnih oscilacija i pokazati da se sa svakim prvoligašem možemo nositi. Slaven Belupo je poznat kao momčad koja igra bolje kod kuće nego u gostima i učinit ću sve, da i na gostujućim travnjacima osvojimo što više bodova. Stalno ću biti u Koprivnici jer samo tako mogu dati sve od sebe, što ću tražiti i od svakog igrača. Uz mog pomoćnika Zlatka Bašića s kojim sam radio u Zagrebu s prvom momčadi farmaceuta još će raditi Goran Mikolaj, Ivica Sertić i trener vratara Branko Bali. Na današnjem prvom treningu koji je zakazan za 18 sati trebalo bi se pojaviti 25 igrača. Prvu prijateljsku provjeru imat ćemo već u subotu na koprivničkom stadionu s novim prvoligašem Interom iz Zaprešića – zaključio je Željko Kopić, novi trener našeg kluba.