NOVI TRENER SLAVENA BELUPA IVAN KATALINIĆ PREDSTAVLJEN JE KOPRIVNIČKIM NOVINARIMA

10.06.2013.


Danas prije podne u Plavom salonu Slavena Belupa koprivničkim novinarima predstavljen je Ivan Katalinić novi trener našeg kluba, te njegov pomoćnik Josip Omrčen-Čeko.
Uz spomenuti dvojac nazočni su još bili tehnički direktor Robert Kerovec i direktor kluba Zvonimir Šimunović.
Odlučili smo se za provjerenog, iskusnog i kvalitetnog stručnjaka koji će našu momčad voditi u sljedećem prvoligaškom prvenstvu u kojem će se po prvi put natjecati deset klubova. Ivan Katalinić je bio naš prvi izbor, vrlo brzo smo se dogovorili, riječ je o treneru kojije vodio poznate klubove i s njima imao zapaženih uspjeha i rezultata. Uvjeren sam da će pod njegovim vodstvom sljedeća sezona biti uspješna i za naš klub – kazao je između ostalog Zvonimir Šimunović, dok je Ivan Katalinić istaknuo:
Došao sam u stabilan prvoligaški klub koji je prošle sezone imao slabiji plasman, ali to je ostalo iz nas i ja se okrećem budućnosti. Želja mi je, kao svima u klubu i naravno navijačima da se nakon sljedeće sezone opet uvrstimo u Europu. Neće biti lako jer je konkurencija zaista velika, ali za nas je to još veći izazov. Pripremno razdoblje moramo što bolje iskoristiti, napraviti kvalitetnu selekciju igrača od onih koji su došli u klub kao i od onih koji su nastupali u prošlom prvenstvu.
Momčadi moramo vratiti samopouzdanje i od samog početka prvenstva krenuti s osvajanjem bodova. Isto tako Slavenu Belupu moramo vratiti pobjednički duh, posebno kod kuće jer to stvara ukupno ozračje za sredinu u kojoj djelujemo – rekao je trener Katalinić i dodao:
Već u prvom dijelu priprema koje ćemo obaviti kod kuće radit ćemo na selekciji igrača kako bi na pripreme u Sloveniju otišli oni na koje računamo u novoj sezoni. Nemamo mnogo vremena jer prvenstvo kreće za mjesec dana i to razdoblje moramo iskoristiti na najbolji način – zaključio je novi trener Slavena Belupa koji će sa svojim suradnicima Josipom Omrčenom-Čekom i trenerom vratara Brankom Balijem danas poslije podne u 17 sati održati prvi trening na koprivničkom stadionu.
Prvi dio priprema obavit će se u Koprivnici, a drugi dio od 19. do 29. lipnja u slovenskom Zreču gdje će farmaceuti odigrati nekoliko prijateljskih utakmica sa slovenskim i ukrajinskim prvoligašima.
Završni dio priprema do početka prvenstva obavit će se u Koprivnici također uz prijateljske ogleda od kojih će generalni biti 6. srpnja, najvjerojatnije na Gradskom stadionu.