NOVI TRENER ROMAN SOVIĆ VJERUJE U OSVAJANJE BODOVA S OSJEČANIMA

14.03.2013.


Snježne padaline i jaki sjeverac opet su se nadvili nad Podravinom u čijem će se središtu u petak igrati prvoligaška utakmica 24. prvenstvenog kola MAXtv između Slavena Belupa i Osijeka.

Iako prognostičari najavljuju smirivanje vremena nema dvojbe, da će se ovaj vrlo važan susret za obje momčadi igrati po teškom i blatnjavom travnjaku na kojem se od naše ekipe očekuje bolji i uspješniji nastup nego u prva četiri proljetna kola.
Svjestan je toga i novi trener Roman Sović koji je do sada u klubu bio sportski direktor i koji je prije nekoliko dana naslijedio dosadašnjeg trenera Roya Ferenčinu.
Imamo problema sa sastavom jer smo uz ozlijeđenog Gregurinu, Čanađiju, Novinića i Grgića još ostali bez trojice igrača. Bubnjić je u prošlom kolu dobio treći žuti karton, dok je Maras bio isključen, a Vugrinca je iznenada ulovila virozu. Ne jadikujemo, ali to su problemi koji nas prate od početka proljetnog prvenstva i s kojima se nažalost moramo nositi. Zbog toga će doći do određenih promjena u našoj momčadi u kojoj će nastupiti samo najspremniji igrači i od kojih svi očekujemo maksimalan pristup – kazao je na svojoj prvoj trenerskoj konferenciji za medije Roman Sović i naglasio:
Osijek je vrlo dobra i poletna ekipa koja je u prošlom kolu Dinamu odnijela bod iz Maksimira i zato moramo biti jako oprezni. Ovog tjedna dosta smo razgovarali s igračima, ukazali im u kakvoj se situaciji nalazimo i kako moramo odgovoriti na utakmicu s Osječanima. Vjerujem, da su shvatili ozbiljnost trenutka i da će s sutra na koprivničkom travnjaku pokazati koliko vrijede. Naravno da idemo na pobjedu s kojom bi dosta toga riješili i zbog nastupa reprezentacije mirnije dočekali prvenstvenu stanku – zaključio je Roman Sović.
Utakmica Slaven Belupo – Osijek počet će u 17 sati, a vodit će je glavni sudac Bruno Marić iz Daruvara, dok će njegovi pomoćnici biti Borut Križarić iz Čakovca i Saša Fegeš iz Nedelišća.