NOVA PRVOLIGAŠKA SEZONA POČINJE 11. SRPNJA

03.06.2015.


Na sjednici Natjecateljske komisije Hrvatskog nogometnog saveza koja je održana jučer verificirane su i proglašene završne tablice MAXtv Prve i Druge lige za natjecateljsku godinu 2014./2015., te je na osnovu dobivenih licenci poznat sastav liga u slijedećem prvenstvu.
U MAXtv Prvoj ligi će uz devet prvoplasiranih klubova (Dinamo, Rijeka, Hajduk, Lokomotiva, Zagreb, Slaven Belupo, Split, Osijek i Istra 1961) nastupati Inter-Zaprešić koji je osvojio prvo mjesto u Drugoj HNL.
U Drugoj HNL nastupat će 12 klubova: Zadar, Sesvete, Gorica, Rudeš, Imotski, Cibalia, Dugopolje, Segesta, Lučko, Hrvatski dragovoljac, Dinamo II i Šibenik.
Svi ovi klubovi moraju povjerenicima za natjecanje dostaviti službene prijave za natjecanje: rok prijave za Prvu ligu je 10. lipnja, a za Drugu HNL 20. lipnja.
Prema kalendaru natjecanja, nova sezona MAXtv Prve lige početi će 11. srpnja dok je početak natjecanja Druge HNL predviđen za 15. kolovoza.
Ždrijeb natjecateljskih brojeva klubova MAXtv Prve lige na osnovu kojih će se odrediti raspored odigravanja utakmica bit će u ponedjeljak 15. lipnja.