Nogometaši Slaven Belupa startali sa zajedničkim online treninzima

06.04.2020.


Nogometaši Slaven Belupa svakodnevno treniraju u izolaciji kako bi fizički i psihički što spremniji dočekali povratak na Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš. Trener Tomislav Stipić i njegov stručni stožer svojim su igračima slali individualne treninge, a jutros su pokrenuli i zajedničke online treninge. Slavenaši će tako preko mobitela i računala ponovno biti zajedno.

– Jako mi je važno da odličnu atmosferu unutar momčadi zadržimo i dalje jer je trebalo i truda i vremena da ju izgradimo. Trenutna situacija donosi mnogo opasnosti jer znate kako kažu: “daleko od očiju, daleko od srca”. Razmišljajući o tome, odlučili smo jutros započeti sa zajedničkim online treninzima – rekao je trener Stipić.

Slavenaši su i do sada marljivo radili u svojim domovima po programu stručnog stožera.

– Cilj ovih treninga najmanje je kontrola individualnih treninga jer mi radimo s povjerenjem. Cilj je zapravo višestruk. Želimo da ovi treninzi budu motivirajući, da se strateški ispravno odrade vježbe te da kroz rad napravimo i svojevrstan ‘teambuilding’. Svaki novi podražaj donosi novu veliku motivaciju te budi želju za skorašnjim ponovnim zajedničkim radom. Vjerujem da s našim interesantnim načinom rada dajemo ekipi ‘najbolju hranu’ koja joj je potrebna da prebrodi trenutke poput ovog u kojem se nalazimo. Naš cilj i naše misli su zapravo uvijek iste, a to je napredak momčadi u svakom pogledu – zaključio je strateg Slaven Belupa.

Slavenaši će zajedničke online treninge odrađivati svaki tjedan od ponedjeljka do četvrtak u 10 sati, dok će preostale dane raditi individualno.